Litsi-Fenkoli vartalovoide

Pakkaset kovenevat ja kylmä viima puhaltaa ulkona. Sitä alkaa jo kaivata rasvaisempaa voidetta iholle mutta ehdottomasti sellaista voidetta, joka imeytyy hyvin. Tämä voide on ns. keskirasvainen ja kosteuttaa ihoa sopivasti. Voidetta on helppo lisätä tarpeen vaatiessa, sillä se imeytyy nopeasti iholle. Tuoksu on veikeä, litsi ja greippi tasapainottavat fenkolin tuomaa maanläheistä yrttimäistä tuoksua. Tässä on käytetty kahta eri kumia, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä. Vesifaasi on tarkoituksella jätetty mahdollisimman yksinkertaiseksi. 

Kasvivoiksi valitsin kombon, mangon ja mafuran. Kaikki ovat pehmeitä ja imeytyvät kohtalaisen nopeasti iholle, eivätkä jätä samanlaista rasvaista tunnetta, kuin sheavoi.

Rasvoiksi valitsin öljyjä, jotka soveltuvat hyvin kuivalle iholle. Patauaöljy sisältää runsaasti A- ja E-vitamiinia. Intiansienikurkkuöljyn rasvahapot soveltuvat loistavasti kuivalle iholle, se sisältää runsaasti arginiini aminohappoa, linolihappoa, oleiinihappoa sekä palmitiinihappoa.

Avokadoöljy soveltuu myös hyvin kuivalle iholle. Iltahelokkiöljy on kevyt öljy ja sisältää todella runsaasti linohappoa (60-80 %), jolla on anti-inflammatorisia ominaisuuksia (eli tulehduksia estävä tai lievittävä). Kuiva iho on aina alttiimpi rikkoutumiselle ja sitä kautta myös tulehduksille.

Resepti;

Vesifaasi

66,85 % vesi

1,5 % glyseriini

0,5 % acasiakumi

0,3 % ksantaanikumi

Rasvafaasi

2 % mangovoi

1 % kombovoi

2 % mafuravoi

3 % avokadoöljy

2 % intiansienikurkkuöljy

1 % patauaöljy

10 % iltahelokkiöljy

5 % lamecreme

2 % setearyylialkoholi


Loppufaasi

0,5 % e-vitamiini

0,05 % kelatoiva-aine (sodium phytate, water, alcohol)

0,5 % glyceryl caprylate

0,5 % geogard 221

0,5 % SB&PS

0,3 % fenkoli eö

0,2 % litsi eö

0,3 % greippi eö


Voide on paksua, joten pakkaaminen pumppupulloon on syytä unohtaa, helpoin tapa on pakata purkkiin. Etikettien teosta löydät täältä.

Kommentit