Etikettien valmistus

Omien etikettien valmistus on hauskaa puuhaa. Voit valmistaa etiketit tietokoneella taikka käsin.
Helpoin tapa löytää hienoja etikettiä on käyttää googlea. Sanoilla free label tai free cosmetic label löytyy jo muutamia.

Jos olet erittäin hyvä wordin käyttäjä, pystyt valmistamaan myös wordilla hienoja etikettejä. Itse olen yrittänyt kokeilla mutta toistaiseksi ei hermot kestä sitä opettelua. :D

Tällä hetkellä valmistan etiketit ihan perus paintilla tai käytän picmonkeytä, eli tätä sekä Canvaa.

Tässä muutamat vinkit, jos haluat käyttää picmonkeytä.
Valitse tämä sivu, missä lukee keltaisella pohjalla MAKE A COLLAGE.

Seuraavaksi sivu näyttää suurin piirtein tältä;
Avaa toinen selain ja googleta esim. taustakuvat, backgroung ja etsi mieleinen kuva. Voit myös käyttää omia kuviasi. Valitse mieleisesi ja tallenna se koneellesi.

Paina seuraavaksi Open ja etsi koneeltasi haluttu kuva. Seuraavaksi paina Edit. Seuraavaksi se näyttää tältä;
Paina Open in Editor.
Nyt pääset muokkaamaan kuvaa. Vasemmalle puolelle jää palkki mistä voit valita erilaisia toimintoja. Sieltä löytyvät;
* Basic edits
* Effects
* Touch up
* Text
* Overlays
* Frames
* Textures
* Themes

Basic edits en ole tähän asti tarvinnut. Enkä Effectsiä. Huom. Kaikki missä on alalaidassa kruunun kuva, vaatii rekisteröimisen etkä voi "ilmaiseksi" niitä käyttää. En ole myöskään tarvinnut Touch upia. Textistä voit valita mieleisesi fontin. Paina Add Text laatikosta, kun haluat lisätä tekstiä.
Overlaysista löytyy erilaisia kuvioita, joita voit lisätä etikettiisi. Esimerkiksi pieniä sydämiä.
Canvalla tehty etiketti huulivoidepakkaukseen.

Paintillä valmistetut etiketit huulivoidepakkauksiin.
Canva on uusin tuttavuus, johon olen ihastunut. Ilmaisversio toki on suppeampi kuin maksullinen mutta toistaiseksi olen saanut tehtyä aivan loistavia etikettejä.



Jonkun verran joutuu kikkailemaan Canvan kanssa. Valmistan ensin etiketin Canvalla, jonka jälkeen otan siitä screenshotin ja liitän kuvan painttiin, jossa leikkaan etiketin halutun muotoiseksi ja tallennan koneelle.





Tulostusvaiheessa liitän kuvat wordiin ja muokkaan tulostusasetuksia, jotta kuvat osuvat oikein tarra-arkille. Pakkaustukulta olen tilannut erilaisia tulostustarroja. Paras tarra kosteutta kestäviin etiketteihin on ollut säänkestävä, vaikka siinä lukeekin, ettei sovellut mustesuihkutulostimiin, joka meillä on.
Säänkestävä tulostinpaperi on todella kestävä, tarraa hyvin kiinni muovipintoihin (erityisesti muovituubeihin) ja soveltuu loistavasti samppoiden ja hoitoainepurkkeihin.
Paintillä valmistetut etiketit.


Canvalla valmistettu etiketti.
Mikäli sinulla ei ole tarrapaperia etikettien valmistukseen, voit myös tulostaa tavalliselle paperille ja liimata etiketin kontaktimuovilla. Tällä konstilla saa myös aikaan siistin ja hienon lopputuloksen.

Canvalla suunnitellut etiketit.
Kevyt käsivoide etiketti on kiinnitetty kontaktimuovilla.






Kommentit

  1. Hyvältä näyttää! Tuo vedenkestoisuus onkin hyvä. Minunkin tulisi hankkia tulevaan tuotteeseen tarraetiketit. Itsellä ei taidot siihen riitä, joten yritän etsiä siihen ammattilaisen. Mutta hyvältä näyttää, ei uskoisi että Paintin avulla nuokin tehty.
    https://www.auraprint.fi/tuotteet/tarraetiketit/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti