Helppo huulikiilto

Huulikiiltoja on hauska tehdä. Ja niin helppoja! Reseptejä on monia ja kokeilemalla löytää varmasti sen oikean. Itse en erityisemmin pidä makuöljyistä, joten omat huulirasvani,punani ja kiiltoni ovat "maustamattomia" useimmiten.

Huulikiilto ei imeydy yhtä helposti ja nopeasti huulille, kuin itse huulirasva. Mikä on tietenkin hyvä asia. Huulikiilto ei kuitenkaan ole yhtä pysyvä kuin huulipuna.
Jos olet löytänyt mielestäsi oivallisen huulirasvareseptin, helpoin tapa tehdä siitä huulikiilto, on lisätä joukkoon mica-väriä.

Tässä hyvin yksinkertainen ja helppo ohje;

3 g mehiläisvahaa
3 g kookosrasvaa
3 g sheavoita tai mangovoita
3 g oliiviöljyä
6 g risiiniöljyä

mica-väriaineita 0,5-1 g

Työohjeet:

1. Ota mahdollisimman pieni astia, jossa sulatat. Lisää siihen kaikki muut paitsi väriaineet.
2. Sulata ainekset ja lisää lopuksi väri, sekoita ja kaada metallisiin tai lasisiin astioihin. Tämä ei sovellu oikein puikkoihin, tuppaa katkeamaan ja on koostumukseltaan liian löysää.

Voit käyttää myös muita pehmeitä voita. Itse löysin vain mangovoita, joten käytin sitä. Tiedän kyllä,että minulla on jossain myös sheavoita mutten kuollaksenikaan nyt muista, että missä! :D
Risiiniöljyä ei kannata vaihtaa muuhun öljyyn, sillä tuo huulikiiltoon juuri sitä kiiltoa ja liukuvuutta. Oliiviöljy on sopivan raskasta, jotta se ei heti imeydy huuliin. Tämä ei kuitenkaan ole mitään 8 h huulikiiltoa, joten joudut lisäämään tätä huulillesi ainakin muutaman tunnin välein. Tämä ei siis kuivata huulia, vaan kosteuttaa niitä. Mica väriä voit käyttää yhtä tai sekoitusta. Tärkeää olisi punnita käyttämäsi määrät ja kirjoittaa ne ylös. Noh, arvatkaa vain, vedinkö mica värejä ihan vaan lonkalta?! Että juu, ei näin. :D

Huulikiiltojen teko on nopeaa puuhaa ja helppoa. Itse en välitä makuöljyistä, mutta voit lisätä niitä, mikäli itse pidät niistä. Ostin suklaa-makuöljyä, joka mielestäni haisee ihan pahalle kahville. :D

Mikäli haluat syventää värejä, käytä esim.mica värejä 5 grammaan asti. Selailin viime yönä eri sivustoja, missä oli reseptejä ja vinkkejä huulikiiltojen, huulipunien ja huulirasvojen tekoon. Nappasin mukaani muutaman erittäin mielenkiintoisen reseptin, jota ajattelin seuraavaksi kokeilla.

Niin, mistä niitä purkkeja ja erityisesti meikkien purkkeja ja tarvikkeita saa? No, todella huonosti Suomesta. Ja todella huonosti välillä jopa muualta euroopasta. Tällä hetkellä tilaan jenkeistä kaikki meikkitarvikkeet. Tässä muutama loistova paikka;
http://www.diycosmetics.com/
http://www.tkbtrading.com

Ja yksi suosikeistani täältä

 Kuvassa valmis huulikiilto hennolla väripigmentillä. Värinä käytetty korallinpunaista micaa.
Kuvassa myös huultenrajauskynä, joka toimii myös koko huulien punaamiseen. (kauhea sana, tuo punaaminen!) :D

Ai miten noita kyniä tehdään? No minäpä kerron teille.



Tässä kuvassa oleva kynä on oikesta tarkoitettu rajauskynäksi/kulmakarvakynäksi mutta koska minulla ei ollut lainkaan sopivia värejä siihen tarkoitukseen, päätin tehdä huulipunarajauskyniä.
Ensimmäinen sääntö olisi, että varmista raaka-aineesi. Hih, minulla ei ollut lainkaan karnaubavahaa eikä candelillavahaa, joten päätin hiukan oikaista ja soveltaa.

Tämän huulikynän (joo, lyhennän sanaa) koostumus on hieman liian vetelä, pehmeä. Suosittelen siis hommaamaan sitä oikeaa vahaa, eikä yrittää korvata sitä mehiläisvahalla. :)

Tässä alkuperäinen resepti
20 % mehiläisvahaa/candelillavahaa (itse käytin mehiläisvahaa)
4 % karnaubavahaa (noh, tässä oikaisin ja käytin mehiläisvahaa)
5 % sheavoi (oli hukassa, käytin mangovoita)
8 % kookosöljy
20 % jojobaöljy (no, tämäkin oli loppu, joten käytin oliiviöljyä)
39 % risiiniöljy
4 % e-vitamiinia

mica-väriä hot pink & korallinpunainen n.0,7 g

Valmistus samalla tavalla, kuin huulirasvalla ja huulikiillolla.
Sulata todella todella pienessä astiassa vahat, kasvivoi ja öljyt. Lisää seuraavaksi mica/micat (tai muut väriaineet) ja lopuksi e-vitamiini, kun seos on hiukan viilentynyt. (kannattaa mitata seoksen lämpötila).

Kynän täyttäminen onkin sitten jo ihan eri puuhaa. En ole vielä keksinyt loistavaa tapaa täyttää kynä. Tai siis, olen kyllä keksinyt ja miettinyt, mutta kokeileminen käytännössä on vielä vaiheessa.
Itse laitoin (2kpl) kynät pussiin ja pussin kylmään veteen (mukissa) ja kaadoin varovasti lämmintä juoksevaa seosta hiljalleen kynän sisään. Välillä oli pakko pikalämmittää hellalla, jotta seos muuttuu jälleen juoksevaksi.

Seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla täyttämistä pipetillä tai ruiskulla. Jos jollakin teistä on hyviä vinkkejä kynän täyttämiseen, niin olen pelkkänä korvana. :)

Ihanaa elokuun alkua kaikille! :)

Kommentit