Pina colada käsivoide

Tämä käsivoide sai nimensä hajusteen mukaan. Nuoruudessa tuli juotua erilaisia drinkkejä ja juomasekoituksia, joten tilasin Mystic Moments -verkkokaupasta pina colada nimistä hajustetta. Ensimmäinen nuuhkaisu oli ihan kiva mutta tuoksu on todella voimakas ja nenääni tarttuva, että pitemmän päälle tuoksu ällöttää. :D *JÄLKIHUOMAUTUS: kyseinen resepti EI ole 100 % luonnonkosmetiikkaa, mikäli käytät reseptissä olevaa tuoksua. Kyseinen tuoksu on keinotekoinen ja siksi se ei täytä luonnonkosmetiikan kriteerejä.*



Uutta tässä käsivoiteessa on myös emulgointivaha, jota tilasin Salandia -verkkokaupasta. Tämän emulgointivahan myyntinimi on Lamecreme, inci Glyceryl stearate, Glyceryl stearate citrate.
Tämä emulgointivaha tekee voiteesta kermaisen, imeytyminen iholle kestää "kauan", erityisesti jos sitä levittää täysin kuivalle iholle. Jättää pienen kalvon iholle, ainakin omalle iholleni. Tosin tässä reseptissä on myös kolmea rasvaista kasvivoita, jotka osaltaan vaikuttavat voiteen koostumukseen.

Tässäpä ensin resepti;

VESIFAASI
70,6 % vesi
2 % glyseriini
0,2 % allantoiini

RASVAFAASI
1 % kokumvoi
2 % illipevoi
1 % cupuacuvoi
7 % lamecreme
5 % makadamiaöljy
10 % poimulehtiöljy

LOPPUFAASI
0,10 % pina colada hajuste
0,8 % ecosafe
0,3 % e-vitamiini

Valmistus;

1. mittaa vesifaasin aineet yhteen ja rasvafaasin aineet toiseen astiaan.
2. lämmitä molemmat faasit 75 asteeseen, tarkista, että allantoiini on liuennut kokonaan.
3. pidä faaseja 75 asteessa 10-15 minuuttia, tarkista myös, että kaikki rasvafaasin aineet ovat sulaneet.
4. yhdistä faasit ja sekoita n. 3-4 minuuttia.
5. voit nostaa astian kylmään vesihauteeseen ja jatkaa sekoitusta, kunnes lämpötila on alle 40 astetta.
6. lisää loppufaasin aineet, kun lämpötila on alle 40 astetta. Sekoita hyvin.
7. purkita ja etiketöi.

Jos tuoksu on mielestäsi liian kevyt, lisää tuoksun määrä 0,20 prosenttiin, mikäli tuoksu on liian tuju, vähennä se 0,05 prosenttiin.
Glyseriinin osuutta voi nostaa 3-4 prosenttiin ja kasvivoiden tilalla voidaan käyttää myös muita, kuin mitä olen tähän reseptiin laittanut. Sheavoi on erittäin rasvaista ja sopii oivallisesti kuivalle iholle.
Myös öljyt voidaan vaihtaa muihin öljyihin, kuin mitä on tässä reseptissä. Reseptissä oleva poimulehtiöljy on itse uuttamani ja sen voi ihan hyvin korvata jollakin muulla kevyellä öljyllä.
Lisää tietoa itsetehdyistä yrttiöljyistä löydät täältä.

Kommentit