Emulgointivaha Montanov202

Montanov 202 on O/W emulgointivaha jonka inci on Arachidyl alcohol, behenyl alcohol, arachidyl glucoside. Käyttömäärä suositus 0.5-5 %. Se on ioniton ja on suositeltavaa lisätä jotain kumia emulsion stabilisoimiseksi, esimerkiksi ksantaanikumia.

Se tekee voiteesta valkoisen (mikäli öljyt ja voit ovat "värittömiä") ja se soveltuu käytettäväksi myös erilaisten pigmenttien ja savien kanssa. Mikäli voiteessa käytetään elektrolyyttejä on suositeltavaa käyttää lisäksi Montanov 82 (inci cetearyl alcohol, coco-glucoside).

Montanov 202 voidaan lisätä rasva- tai vesifaasiin, sillä se on veteen sekoittuva. Suositeltava rasvamäärä on 5-30 %. Seos tulee kuumentaa 85 asteeseen, jotta emulsiosta tulee stabiili. Montanov 202 ei sovellu kylmäprosessiin, koska vaatii kuumennuksen.

Montanov 202 voidaan valmistaa erittäin kevyitä ja ohuita emulsioita, voiteen paksuutta voidaan säädellä kumeilla ja rasva-alkoholeilla, kuten setyylialkoholilla, ksantaanikumilla tai setearyylialkoholilla. Lisäksi Montanov 202 emulgointivahan kanssa voidaan käyttää muita emulgointivahoja, kuten Montanov68 (inci Cetearyl alcohol, cetearyl glucoside) tai vaikkapa glyceryl stearatea parantamaan emulsiota. 

Kommentit

Lähetä kommentti