Mustaherukka anti-age cocktail

 Olen pitkään käyttänyt kahden pullon menetelmää, eli tehnyt erikseen kasvoöljyn ja kasvoveden, kunnes tajusin, että nämähän voi yhdistää! Kasvoöljy imeytyy paremmin iholle, kun se on kostea ja tässä cocktailissa yhdistyvät molempien tuotteiden parhaat puolet.

Cocktailin voi valmistaa missä tahansa suhteessa, eli esimerkiksi vesifaasi 50 % ja rasvafaasi 50 %. Tämä cocktaili on tehty vesifaasi 67 % ja rasvafaasi 33 %. Faasit pysyvät erottuneena pullossa ja saat ne yhteen sekoittamalla pulloa voimakkaasti ennen käyttöä. Pumppupullo on paras pakkausvaihtoehto, jolloin tuotteeseen ei tarvitse koskea sormin eikä sinne pääse ilmaa.

Öljyiksi kannattaa valita kevyitä öljyjä, jotka imeytyvät nopeasti. Mikäli haluat tehdä cocktailista ns.yömallin, eli tuotetta laitetaan kasvoille illalla ja se vaikuttaa yön yli, voit valita paksumpia öljyjä, jotka ehtivät yön aikana imeytyä iholle.














Vesifaasiin valitaan humektantteja, vitamiineja ja muita vesiliukoisia raaka-aineita. Rasvafaasiin valitaan öljyjä, kasvivoita minimimäärä (0,1-0,5 %) ja rasvaliukoisia vitamiineja, kuten E-, C-, A-, ja F-vitamiini.

Kannattaa aloittaa hyvin yksinkertaisesta reseptistä, pienillä määrillä. Valitse öljyt ja kasvivoit tarpeesi mukaan. Jos sinulla on kuiva iho, tällöin hyviä öljyjä ovat paljon palmitiinia sisältävät öljyt. Rasvaiselle iholle valitse ne öljyt, jotka sisältävät paljon linolihappoa. Mikäli ihossa on tulehduksia kannattaa etsiä öljyjä, joissa on korkea alfalinoleeni pitoisuus.

Resepti

VESIFAASI

47,9 % vesi

2 % kamomillahydrolaatti

1 % ylang ylang hydrolaatti

5 % propanediol

2 % sorbitol

1 % inuliini

0,2 % kauraproteiini

5 % variksenmarjauute

0,4 % potassium  sorbate

2,5 % E-Leen green B (säilöntäaine)

RASVAFAASI

30 % mustaherukkaöljy

1 % e-vitamiini

2 % f-vitamiini


Valmistus:

1. Laita vesifaasiin vesi, sorbitol ja inuliini. Lämmitä seosta (40-50 astetta), jotta sorbitoli ja inuliini liukenevat veteen.

2. Anna seoksen jäähtyä, jonka jälkeen voit lisätä kaikki loput vesifaasin raaka-aineet.

3. Ota toinen astia, johon tulvat rasvafaasin raaka-aineet. Lämmitä rasvafaasia tarvittaessa 30 asteeseen, jotta vitamiinia liukenevat mustaherukkaöljyyn.

4. Mittaa vesifaasin pH, joka tulisi olla 4.5-5.5 välillä. Hapoilla voit laskea pH:ta ja lipeäseoksella nostaa.

5. Kaada vesifaasi pohjalle ja rasvafaasi päälle. Kun pullotat, huomioi, että molemmat faasit ovat huoneenlämpöisiä eli noin 20 astetta. Mikäli pullotat liian lämpöisenä, saattaa pulloon kertyä vettä sen jäähtyessä

Kommentit