Pentylene Glycol

Pentylene Glycol on COSMOS ja ECOCERT- sertifioitu, jota käytetään kosmetiikassa humektanttina, säilöntäaineen buustaajana ja liuottimena. Se on nestemäinen ja hajuton. Pentylene glycol valmistetaan maissista ja ruokosokerista. Pentylene auttaa myös värien sekoittumisessa, kun valmistetaan värikosmetiikkaa (meikkejä).

Suositusmäärä emulsioissa 1-3 % (mikäli emulsiossa käytetään lisäksi muuta humektanttia, esim.glyseriiniä.) 5 % mikäli emulsiossa ei käytetä muita humektantteja.

Pesevissä aineissa ja kasvovesissä suositusmäärä on 3-5 %.

Pentylene glycolilla on antibakteerisia vaikutuksia, se on tehokas gram+ ja gram- bakteereja vastaan, lisäksi se vaikuttaa hiivan kasvuun heikentävästi. Homeeseen se ei vaikuta yhtä tehokkaasti, kuin hiivaan ja bakteereihin. Vaikka pentylenellä on mikrobeja suojaava vaikutus, se ei yksinään riitä säilöntäaineeksi, vaan toimii nimenomaan buustaajana säilöntäaineelle.

Suositeltavaa on lisätä pentylene glycol vesi- tai rasvafaasiin ennen faasien yhdistämistä. Sitä voidaan käyttää kuuma- ja kylmämenetelmissä, eli se kestää kuumennusta. Pentylene ei ole riippuvainen pH:sta, joten sitä voidaan käyttää missä tahansa pH:ssa.

Säilytä kuivassa, viileässä ja pimeässä, korkki suljettuna.

Kauppanimiä ovat Pentiol Eco, A-Leen 5

Kommentit

Lähetä kommentti