Emulgointivaha Skinfeel NC

 Tällä emulgointivahalla on erilaisia kauppanimiä, kuten Skinfeel NC ja Dermofeel NC MB. Inci Polyglyceryl-3 distearate, glyceryl stearate citrate.

Se on ioniton O/W- emulgaattori, jonka käyttömääräsuositus on 1.5-5 %. Kevyisiin emulsioihin suositellaan määräksi 1.5-3 % ja paksumpiin 2.5-5 %. Öljyjä voidaan käyttää paksumpiin voiteisiin 15-45 % ja kevyisiin emulsioihin 10-25 %. Tämä emulgointiavaha kestää öljymäärän jopa yli 50 %.

Skinfeel NC on yhteensopiva luonnonkosmetiikan säilöntäaineiden kanssa ja se on stabiili laajalla pH-alueella (3.5-8.5), eikä sen kanssa ole pakko käyttää stabilisoivia kumeja. 

Lisää paksuutta saat lisäämällä steariinihappoa, setearyylialkoholia tai glyseryylistearaattia 2.5-4 %. Mikäli haluat käyttää kumeja, kuten ksantaanikumia, suositusmäärä on 0.1-0.5 %. Lamellirakenteen vuoksi ksantaanikumi tulee lisätä alle 40 asteen lämpötilassa.

Koska skinfeel nc emulgointivaha kuuluu ns. lipidiemulgointiryhmään on suositeltavaa, että öljyfaasi kaadetaan vesifaasiin. Molemmat faasit tulee lämmittää erikseen 70-80 asteeseen, jonka jälkeen kuuma rasvafaasi kaadetaan vesifaasiin samalla sekoittaen (käsin ei sekoittajalla.) Tämän jälkeen voidaan seos homogenisoida. 

Mikäli yllä oleva ohjeistus ei ole mahdollista, voidaan vesifaasi kaataa öljyfaasiin, jonka jälkeen sekoitusta ei aloiteta samantien. Jäähdytyksen aikana tulisi huomioida, että sekoitus tapahtuu ylös ja alas sekä sivuttaissuunnassa. Hellävarainen sekoitus takaa parhaimman lopputuloksen jäähdytysvaiheessa.

Tämä emulgointivaha ei välttämättä ole paras vaihtoehto aloittelijoille, sillä väärä tekniikka ja väärät välineet saattavat pilata voiteen.

Kommentit

Lähetä kommentti