Gluconolactone

Glukonolaktoni on polyhydroksihappo, joka on toiminnaltaan huomattavasti lempeämpi, kuin AHA tai BHA- hapot. Glukonolaktonin molekyylikoko on huomattavasti isompi kuin AHA- tai BHA- happojen eikä se siksi tunkeudu yhtä syvälle ihoon. Se kuorii ihoa, kuten hapot yleensä mutta glukonolaktoni myös vetää kosteutta iholle, kuten hyaluronihappo.
glukonolaktoni on valkoista, kiteistä jauhetta
glukonolaktoni on valkoista, kiteistä jauhetta.




Glukonolaktoni parantaa ihon sävyä ja rakennetta kuorien pois kuolleita soluja iholta. Se on lempeämpi ja parempi valinta herkkäihoisille kuorintaan. Lisäksi sillä on antioksidanttisia vaikutuksia ja sitä voidaan käyttää yhdessä e- ja c- vitamiinien kanssa.

Suositeltavaa on käyttää vain yhtä happoa reseptissä, eli älä yhdistä glukonolaktonia ja muita happoja samaan reseptiin.

Glukonolaktoni on myös kelatoiva aine, eli se parantaa säilöntäaineen tehoa ja vakauttaa emulsiota, sitomalla vapaita metalli-ioneita itseensä.

Suositeltu käyttömäärä 0,5-5 %. Glukonolaktoni on koostumukseltaan valkoista kidemäistä jauhetta. Se liukenee veteen ja alkoholiin. Lisää jauhe ensin veteen, kunnes se on liuennut kokonaan. Lisää liuennut seos lopuksi viimeiseen faasiin, kun lämpötila on alle 40 astetta. Koska glukonolaktoni on happo, se alentaa pH:ta. Muista tarkistaa aina lopullisen tuotteen pH, kun lisäät glukonolaktonia.

Kommentit