Granaattiomena huulivoide

Tässä huulirasvassa olen käyttänyt neljää kasvivoita; sheaa, cupuacua, kaakao ja kokumvoita. Alkuperäisessä ohjeessa käytin itseuutettua ratamoöljyä ja ruusuöljyä. Toisen erän tein muunnellulla ohjeella. Makuöljynä toimii granaatttiomena. Huulirasvan koostumus on sopivan pehmeää ja levittyy huulille helposti. Makuaineen voi jättää myös pois ja korvata öljyllä.

Vahana käytin mehiläisvahaa, joten tämä huulirasva ei sovellu vegaaneille. Mikäli haluat tehdä vegaanisen version, et voi suoraan korvata mehiläisvahan määrää kasvivahalla. Kandelilla ja karnaubavahat soveltuvat vegaaniseen versioon ja ovat huomattavasti kovempia ja "kuivempia" vahoja, kuin mehiläisvaha.

Shea ja kaakaovoi ovat ihanteelliset huulirasvoihin niiden rasvakoostumuksensa ansiosta. Kokumvoi ei ole yhtä rasvainen, kuin shea tai kaakaovoi mutta se on kovaa rasvaa ja parantaa huulirasvan koostumusta. Cupuacuvoi soveltuu loistavasti huulirasvoihin, sillä se kosteuttaa huulia absorptiokykynsä ansiosta, kuten lanoliini. Valitettavasti cupuacuvoilla on oma tuoksunsa, joka ei kaikkia miellytä, itse kuulun siihen kastiin, joka ei erityisemmin pidä sen ominaistuoksusta.

Tässä alkuperäinen resepti;
10 % mehiläisvahaa
4 % kaakaovoi
1 % kokumvoi
20 % sheavoi
18 % cupuacuvoi
3 % ruusuöljy
3 % mansikkaöljy
40,5 % ratamoöljy
0,5 % granaattiomena makuöljy

Tässä muunneltu versio alkuperäisestä;

10 % mehiläisvahaa
4 % kaakaovoi
1 % kokumvoi
20 % sheavoi
18 % cupuacuvoi
6 % ruusuöljy
41 % rohtoraunioöljy (itseuutettu)

Valmistus;

1. mittaa vahat ja kasvivoit astiaan ja kuumenna n. 70-75 asteeseen.
2. kun vahat ja kasvivoit ovat sulaneet, mittaa joukkoon juoksevat öljyt.
3. kuumenna seosta sen verran, että seos on jälleen kirkasta eikä joukossa ole kiinteitä osia.
4. nosta pois vesihauteesta ja lisää haluttu makuöljy, sekoita reippaasti ja kaada seos huulirasvahylsyihin.
5. nosta huulirasvahylsyt jääkaappiin tai vastaavaan kylmään tilaan ja anna olla kylmässä n. 5 minuuttia.
6. kylmävaiheen jälkeen voit nostaa hylsyt takaisin huoneenlämpöön ja etiketöidä ne.



Kommentit