It's so green jauhenaamio

Ensimmäinen jauhenaamioni oli väriltään sininen ja siksi nimesin sen feeling blue. No arvata saattaa jo nimestä minkä väristä savea käytin tähän jauhenaamioon. :) Kyllä, vihreää savea.
Jauhesavinaamiot ovat helppoja sekä nopeita valmistaa ja mikä parasta, niihin ei tarvitse lisäillä säilöntäaineita.

Jauhemaisen savinaamion voi pakata monella eri tavalla. Tärkeintä on kuitenkin, että pakkaus on ilmatiivis. Mikäli jauheen sekaan pääsee kosteutta, alkaa pöpöilläkin bileet.

Varsin oivallisia pakkauspusseja ovat esim.minigrip-pussit (joita voidaan uusiokäyttää) tai mitkä tahansa pussit, joissa on tiivis sulkumekanismi, eikä se mene hetkessä rikki.
Pussit, joita itse käytän pakkaamiseen ovat peräisin pakkaustukulta ja soveltuvat täydellisesti tähän hommaan! :)

Muistathan merkitä pakkaukseen valmistuspäivämäärän, sillä muistiin ei kannata näissä asioissa luottaa!

Jauhenaamioon voidaan käyttää vesijohtovettä, eli vettä, joka tulee hanasta. Veden tilalla voidaan käyttää lähdevettä, kukkaisvesiä (hydrolaatteja), uutettua yrttivettä (ts.teetä). Olen välillä käyttänyt myös hunajaa, jugurttia ja jopa viiliä. Hunajavesi on ollut paras kokemus, sillä hunaja on kosteuttaja ja savi taas kuivattaa ihoa, joten näiden kahden kombo on oivallinen.

Tässäpä teille resepti;

0,3 % allantoiini
50 % vihreä savi
47 % kaoliini
0,7 % ruokasooda
2 % isotakiainen uute (jauhettu uute)

Valmistus;

1. Mittaa kaikki aineet astiaan ja sekoita hyvin. Yksi parhaista sekoittajista on bamix mylly.

Kun valmistat jauheesta naamiota, ota 2-3 teelusikallista jauhetta ja lisää vesi pieninä määrinä samalla sekoittaen. Vesi kannattaa kuumentaa n. 60 asteiseksi ja lisätä kuumana jauheeseen. On hiukan makuasia, millaisesta savinaamiosta jokainen pitää. Toiset tykkäävät, että se juoksevaa, jolloin saa siveltyä kasvoille ohuita kerroksia. Toiset taas pitävät paksummasta koostumuksesta. Suosittelen, että käytät sivellintä savinaamion levittämiseen iholle. Itselläni on meikkivoidesivellin, joka on sopinut täydellisesti savinaamion levittämiseen kasvoille.

Anna savinaamion vaikuttaa 5-15 minuuttia ja huuhtele kasvot kädenlämpöisellä vedellä. Ei liian kuumalla eikä myöskään liian kylmällä vedellä. Voit lopuksi huuhdella kasvot viileällä vedellä. Liian kuuma vesi kuivattaa ihoa ja liian kylmä vesi poistaa huonosti naamion rippeet iholta. Savinaamion jälkeen ihon voi kosteuttaa kasvovedellä, seerumilla tai voiteella.

Savinaamion pH on lievästi emäksinen (savi itsestään on neutraali/lievästi emäksinen, pH 7 tai hiukan sen yli) ja tässä on lisänä myös ruokasooda, joka on emäksinen. Meidän vsijohtoverkossa juokseva vesi on lähellä neutraalia, riippuen asuinpaikkakunnasta. Mikäli sinulla on pH-liuskoja tai pHmittari, voit halutessasi mitata valmiin savinaamion pH:n. Ruokasooda toimii tässä jauhenaamiossa myös lievästi kuorivana aineena, jonka ansiosta iho tuntuu silkkiseltä ja pehmeältä.




Kommentit