Baobab jalkavoide

Vaikka nimi viittaakin jalkavoiteeseen, voi tätä voidetta käyttää huoletta myös käsien ja vartalon rasvaamiseen. Koostumus on pumpulin kevyt mutta tehokkaasti kosteuttava. Tästä syntyi hetkessä uusi suosikkini kuivalle iholle!

Voide imeytyy nopeasti iholle, eikä jätä rasvaista kalvoa. Voiteessa käytettävä inuliini on prebiootti, jota hyvät bakteerit käyttävät ravintona.

Emulgointivahaksi valitsin xyliancen. Xyliancen kanssa suositellaan käyttämään lisänä kumia, esimerkiksi ksantaanikumia, jotta voiteesta tulee stabiili. Tällä kertaa jätin ksantaanikumin pois tarkoituksella ja tilalle valitsin setyylialkoholin.

Kokumvoi on suhteellisen kovaa ja antaa hyvän tekstuurin voiteelle. Illipevoi on pehmeää ja pehmentää hyvin ihoa. Baobaböljy soveltuu oivallisesti kuivalle iholle, lisäksi valitsin kaksi itseuutettua yrttiöljyä; poimulehtiöljyä sekä ruusuöljyä.

Glyseriini toimii humektanttina ja säilyvyyden buustaajana, eli se kosteuttaa ihoa ja parantaa tuotteen säilyvyyttä. Glyceryl caprylate on raaka-aineiden monitoimiaine, se buustaa säilöntäainetta, hoitaa ja kosteuttaa ihoa sekä omaa emulgointikykyä, toimii siis apuemulgointiaineena.

Resepti;

Vesifaasi
74,3 % vesi
3 % glyseriini
1 % inuliini

Rasvafaasi
3 % kokumvoi
5 % baobaböljy
3 % xyliance
1 % setyylialkoholi
1 % illipevoi
3 % poimulehtiöljy
4 % ruusuöljy

Loppufaasi
0,5 % glyceryl caprylate
0,8 % säilöntäaine (dehydroacetic acid & benzyl alcohol)
0,2 % lime eteerinen öljy
0,1 % teepuu eö
0,1 % litsi eö


Yllätyin myös tuoksusta, sillä se ei ole lainkaan liian pistävä tai voimakas. Nähtävästi litsi pehmentää osittain teepuun pistävää tuoksua ja lopputuoksu on eritttäin miellyttävä. :)

Kommentit