Feeling blue savinaamio

Tässä jauhemaisessa savinaamiossa ei ole montaa raaka-ainetta ja kuiva-aineena siihen ei tarvitse lisätä säilöntäainetta. Sekoituksessa kannattaa olla tarkka, sillä helposti jää pieniä paakkuja. Tehosekoittimilla saat varmasti tasaisen lopputuloksen. Käyttämäni uutteet ovat jauhemuodossa olevia ja vaativat alkoholia täysin liuetakseen, ne eivät siis liukene sataprosenttisesti veteen.


Tässäpä resepti;

10 % sininen savi
0,3 % allantoiini
0,5 % ruokasooda
1 % valkopaju-uute (jauhe)
85,7 % kaoliini
2 % kaakaojauhe
0,5 % neidonhiuspuu-uute (jauhe)

Valmistus:

Mittaa kaikki raaka-aineet astiaan ja sekoita huolellisesti.

Käyttö:

Mittaa 1-2 ruokalusikallista savijauhetta astiaan ja lisää varovasti vettä jauheeseen. Sekoita lusikalla ja lisää vettä, kunnes seos on mielestäsi sopivan notkeaa. Levitä seos kasvoille ja anna vaikuttaa n. 10 minuuttia. Huuhtele kasvot lämpöisellä vedellä ja kuivaa pyyhkeeseen taputtamalla.

Jos tuntuu, että savinaamiot kuivattavat liikaa ihoa, lisää veden lisäksi seokseen kookoskermaa, hunajaa, glyseriiniä, piimää tai jogurttia. Hunaja on erinomainen humektantti ja kosteuttaa hyvin ihoa. Jokaisen iho on uniikki ja sopivan tavan/aineen löytäminen voi viedä aikaa.  Kuuntele ihoasi ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto. :)

Kommentit