Kahviseerumi

Olen tilannut kofeiinia jo ajat sitten mutten ole vielä päässyt kokeilemaan sitä käytössä. Vihdoinkin sain aikaiseksi tehtyä siitä seerumi, josta olin haaveillut niin pitkään. Kolmen käyttökerran jälkeen on pakko todeta, että mä RAKASTAN tätä seerumia, joka tosin käy myös kevyestä kasvovoiteesta koostumuksen vuoksi. Käytän tätä öisin, eli puhdistuksen jälkeen levitän tätä kasvoilleni illalla. Iho on käsittämättömän pehmeä ja sileän tuntuinen aamulla.

Tämä seerumi sisältää pentylene glycolia ja siksi se kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Valitsin kasviöljyt, jotka soveltuvat parhaiten rasvaiselle iholle. Lisäksi halusin kasvivoita, jotka eivät tunnu rasvaiselta iholla.
Tässä seerumissa ei ole eteerisiä öljyjä tai muita hajusteita, vain kasvivoin ja öljyjen ominaistuoksut. Myös rohtorautayrttivesi tuo oman tuoksunsa seerumille. Seerumin tuoksu ei ole mikään mieltä ylentävä, pikemminkin hieman tunkkainen mutta itseäni se ei toki häiritse.

Pumppupullo on yksi parhaimmista pakkausmateriaaleista siksi, että se vähentää bakteerien ja muiden pilaantumista edistävien tekijöiden kasvua. (mutta valitettavasti samalla se on luontoa kuormittavaa, koska muovi). Täysin steriiliä emme kosmetiikastamme saa. Suosittelen käsittelemään pakkaustavarat vahvalla alkoholilla tai vaikka käsidesillä ennen purkittamista. Itse käytän denaturoitua 97% alkoholia desinfisiointiin.

Huomio, mikäli olet allerginen asterikasveille, älä käytä italianolkikukkavettä!


Resepti:

vesifaasi
74,6 % vesi
2% rohtorautayrttivesi
2 % italianolkikukkavesi
0,3 % allantoiini
0,7 % kofeiini
1 % inuliini
1,5 % glyseriini
0,2 % silkkiproteiini
0,7 % ksantaanikumi

rasvafaasi
2 % mustaherukkaöljy
2 % vadelmaöljy
3 % karanjaöljy
0,5 % cupuacuvoi
0,2 % bacurivoi
5 % olivem1000

loppufaasi
3 % pentylene glycol
0,8 % säilöntäaine (GFecosafe: dehydroacetic acid, benzyl alcohol)
0,5 % granaattiomenauute

Muista etiketöidä ja merkitä valmistuspäivä. Etikettien ei tarvitse olla mitään hienoja, ihan tavallinen maalarinteippikin kelpaa. Canvalla on vain todella kiva tehdä etikettejä, vaikka nopeaa puuhaa se ei ole, kun vaihtoehtoja on miljoonia. :)

Kommentit