Jungle kosteuttava kasvonaamio

Tämän voiteen nimi kumpusi puhtaasti korvamadosta (Emiliana Torrinin- Jungle Drum), joka on soinut päässäni muutaman viikon verran.
Tätä voi käyttää naamiona, 10-15 minuutin ajan tai levittää ohuen ohut kerros ja antaa vaikuttaa yön yli. Voide on paksu ja kermainen koostumukseltaan, eikä sovi päivävoiteeksi mitenkään.

Tässä toimii lamecreme täydellisenä emulgointivahana, antaa todellakin täyteläisen koostumuksen, joka soveltuu hyvin naamioihin, jotka on tarkoitus pestä pois iholta.

Tässäpä ensin resepti;

Vesifaasi
64,9 % vesi
3 % glyseriini
2 % sorbitoli
0,2 % allantoiini

Rasvafaasi
1 % cupuacuvoi
1 % illipevoi
1 % kombovoi
1 % mangovoi
7 % lamecreme
5 % viinirypäleöljy
1 % baobaböljy
2 % vesimeloniöljy
2 % opuntiaöljy
2 % olusöljy
3 % karanjaöljy
0,5 % setyylipalmitaatti

Loppufaasi
0,8 % säilöntöaine; dehydroacetic acid, benzyl alcohol.
1 % e-vitamiini
0,6 % bisabolol
0,2 % granaattiomenauute
0,1 % acaiuute
0,3 % a-vitamiini
0,1 % ylang ylang eö
0,2 % bergamot eö
0,1 % frankinsensi eö

Tuoksukin osui kohdalleen, mikä oli erityisen iloinen yllätys. Tällä kertaa en käyttänyt tuttua ja turvallista setyylialkoholia paksuntajana, vaan uutta tuttavuutta setyylipalmitaatti, jota tilasin Salandia-verkkokaupasta jokunen aika sitten. Tällä kertaa myös säilöntäaine oli eri, GFecosafe jota myy Naturally thinking. Itse olen ristinyt tuon säilöntäaineen ecosafe kakkoseksi, jotta muistan ja erotan itse, kummasta säilöntäaineesta puhun.


Kombovoi tuo kellertävää/oranssia sävyä voiteelle, jopa ihan pieninä määrinä. Itseäni se ei haittaa lainkaan, ettei voide ole valkoista. Mikäli et halua väriä voiteeseen, jätä kombovoi pois ja korvaa se toisella kasvivoilla, esimerkiksi mangovoilla. Olusöljy on myös uusi tuttavuus, johon olen ihastunut, sitä löydät myös Naturally thinking verkkokaupasta.


Kommentit