Säilöntäaine Naticide

Naticiden incinä merkitään Parfum tai Fragrance, eli suomeksi sanottuna hajuste. Naticide toimii kuitenkin säilöntäaineen tavoin mutta se antaa mahdollisuuden siihen, että tuotetta voidaan markkinoida säilöntäaineettomana.

Naticide on Sinergan valmistama tuote, joka antaa suojaa Gram+ ja Gram- bakteereja vastaan, sekä myös hiivoja ja homeita vastaan. Se toimii pH-alueella 4-9. Säilöntäaineella on vaniljainen aromi, eikä sitä ole luokiteltu tavanomaiseksi säilöntäaineeksi. Ei sisällä yleisimpiä allergeenejä mutta jokainen meistä on erilainen ja osa ihmisistä saattaa saada tästä allergisia oireita. Tällä on COSMOS-sertifikaatti.

Valmistaja suosittaa 0,3-1 % käyttömäärää. Tämä säilöntäaine ei liukene kokonaan veteen, vain osittain. Sitä voidaan käyttää:

* vartalo- ja kasvovoiteissa
* puhdistusaineissa
* sampoissa ja hiusten hoitotuotteissa

Säilöntäaine tulee lisätä vasta loppufaasissa. Sen liukenevaisuus veteen on 0.6 %. Mikäli haluat käyttää tätä kokonaan vesipitoisiin tuotteisiin, sinun täytyy käyttää lisäksi solubilisointi ainetta. Naticide liukenee alkoholiin, öljyihin ja glykoliin. Naticide vaatii pidemmän sekoitusajan, kuin muut säilöntäaineet, jotta se varmasti on sekoittunut lopulliseen seokseen.

Käytettäessä Naticidea 1% osuudella, 0,6 % sekoitetaan veteen ja loput 0,4 % loppufaasiin, kun vesi- ja rasvafaasit ovat yhdistetty. Naticide kestää osittain kuumuutta, joten lisää se juuri ennen kuin yhdistät faasit.

Naticide on yhteensopiva myös muiden säilöntäaineiden kanssa. Käyttömäärä 0.2-0.5 % mikäli käytät Naticideä jonkin toisen säilöntäaineen kanssa.

Kommentit