Laventeli savinaamio

Voidemaisia savinaamioita en ole valmistanut vuosiin, koska en ole koskaan aikaisemmin ollut tyytyväinen lopputulokseen. Tällä kertaa kehittelin toisenlaisen reseptin, jonka lopputulos oli varsin kelpo! Vaikka savinaamio onkin voidemainen, se valmistetaan hiukan eri tavalla, kuin tavallinen voide.

Resepti;

vesifaasi:
43,55 % vesi
5 % laventelikukkavesi
1 % ksantaanikumi
0,2 % acasia senegal gum (kutsutaan myös arabikumiksi)

rasvafaasi:
2 % vegetal
2 % glyceryl stearate
6 % caprylic
6 % ratamoöljy
2 % setyylialkoholi
1 % mustaherukkaöljy

loppufaasi:
10 % kaoliinisavi (valkoinen savi)
0,15 % Montmorillonitesavi (sininen savi)
20 % vesi
1 % ecosafe
0,10 % laventeli eö

Valmistus:

Valmistus tapahtuu aluksi samalla tavalla, kuin tavallisten voiteiden teko, eli molemmat faasit lämmitetään erikseen n.75 asteeseen. Yhdistä vesi- ja rasvafaasit n. 15 minuutin jälkeen ja sekoita.
Mittaa savet yhteen astiaan ja lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi. Lisää kiehuva vesi savien sekaan ja sekoita voimakkaasti. Lisää lopuksi saviseos pieninä erinä voideseoksen joukkoon ja sekoita niin, että saviseos selvästi sekoittuu voideseoksen joukkoon. Lisää lopuksi loput aineet, kun seoksen lämpötila on alle +40 astetta, laventeli eteerinen öljy kannattaa lisätä vasta, kun seos on 20-25 asteinen.

Muista etiketöidä tuote ja merkitä valmistuspäivä. Voit korvata reseptissä olevat öljyt muilla kevyillä öljyillä ja käyttää muita eteerisiä öljyjä. Eteeristen öljyjen pitoisuus kannattaa pitää pienenä 0,10-0,30 %. Arabikumin voi myös korvata ksantaanikumilla.

Kommentit