Soft touch yövoide

Talvi lähenee ja pian jo pakkanen kiristelee iholla. Tämä yövoide sisältää paljon uusia ainesosia, eikä niitä valitettavasti löydy suomalaisista verkkokaupoista. Tämä voide on koostumukseltaan kevyt, enemmänkin geelimäinen, kuin raskas voidemainen voide. Ja tässä on erittäin vahva saippuaefekti! Ai mitäkö saippuaefekti tarkoittaa? Sillä tarkoitetaan sitä, että levitettäessä iholle tapahtuu samanlainen reaktio, kuin saippuaa hieroisit märkiin käsiisi. Voide kyllä imeytyy hyvin nopeasti ja iho tuntuu todella kosteutetulta, joten tällä kertaa kestän tuon saippuaefektin.
Yövoide pakattuna
pumppupulloon.


Tässäpä ensin resepti;

vesifaasi:
73,7 % vesi
2 % ruusuvesi
0,3 % glyseriini
0,4 % allantoiini
0,8 % ksantaanikumi
0,3 % panthenol
0,5 % betaine
0,5 % punahatun kantasolut

rasvafaasi:
1 % hamppuöljy
0,5 % murumuruvoi
1 % setyylialkoholi
4 % vegetal
3 % caprylic
2 % jojobaöljy
1 % karanjaöljy
3 % pihatähtimö-öljy
0,5 % kombovoi
2 % mäkikuismaöljy

loppufaasi:
1 % e-vitamiini
0,7 % ecosafe
0,5 % bisabolol
0,8 % pentavitin
0,1 % iisoppi eö
0,2 % palmarosa eö
0,2 % ylang ylang eö



Korvasin tuon ylang ylang eteerisen öljyn appelsiini eö:llä, koska huomasin, että ylang ylang oli loppu. Voiteen tuoksu on miellyttävä myös appelsiinillä korvattuna. Kombovoi on uusi tuttavuus ja pieninä määrinä se toimii loistavasti voiteissa! Pihatähtimö- ja mäkikuismaöljy on uutettu oman yrttitarhan kasveista. Pentavitin kosteuttaa tehokkaasti ja bisabolol rauhoittaa ihoa. Punahatun kantasolut olivat itselleni ihka uusi raaka-aine, jota halusin ehdottomasti kokeilla. Tätä voit tilata Puolasta Zrobsobiekrem- verkkokaupasta. (tästä verkkokaupasta löytyykin aikaisempi postaus!)

Tästä voiteesta syntyi uusi ihastukseni, sillä se pehmentää ihon eikä jätä sitä rasvaisen tuntuiseksi. Sopisi oivallisesti myös meikkivoiteen/mineraalimeikin alle. :)

Kommentit