Tosi helppo geelikuorinta



Okei, tämä kuorintageeli on ihanan helppo ja nopea valmistaa, eikä vaadi extreme raaka-aineita!
Itse käytin tässä nokkosjauhetta mutta yhtä hyvin voisi käyttää merileväjauhetta tai jotain muuta viherjauhetta. Kuorivana aineena käytin bamburouhetta, koska se on itselleni sopivan kuorivaa mutta yhtä hyvin voit käyttää muitakin kuorivia ainesosia tässä reseptissä. Sokeri ja suola eivät käy, sillä kuorintageeli on vesipitoinen ja nämä kaksi raaka-ainetta sulavat, jolloin kuorintaefektiä ei synny! Voit myös jättää uutteet pois ja korvata ne glyseriinillä.


Tässäpä resepti;

93,8 % vesi
0,80 % ksantaanikumi
0,40 % natrosol (hydroxyethyl cellulose)
1 % glyseriini

Loppufaasi:
0,80 % ecosafe
0,1 % hajuste
0,5 % kasvijauhe (esim.nokkonen,merilevä)
0,2 % merileväuute
0,3 % kurkku-uute
0,2 % vihreäteeuute
1 % bamburouhe

Kuinka valmistat;

1. Mitta vesi ja glyseriini astiaan ja kuumenna seos 40-45 asteiseksi.
2. Mittaa ksantaanikumi ja selluloosa, lisää jauheet hitaasti sirotellen kuumentuneeseen veteen ja sekoita voimakkaasti, jotta paakkuja ei pääse syntymään. Mikäli paakkuja esiintyy, sekoita kunnes seos on tasaista.
3. Kuumenna seos 70 asteiseksi 5-10 minuutiksi ja anna jäähtyä. Sekoita välillä, varsinkin jos näyttää, että paakkuja yhä esiintyy.
4. Mittaa seoksen paino ja lisää tarvittava määrä vettä. Voit keittää mikrossa veden kiehuvaksi ja lisätä sen sitten seokseen hiukan jäähtyneenä.
5. Kun lämpötila on alle 40 astetta, lisää loppufaasin aineet ja sekoita seosta hyvin. Jauheet kannattaa sekoittaa pienissä määrissä, jotta seos varmasti on tasaista (homogeenistä).

Huom! Kuivattu merilevä haisee aika voimakkaasti (ei hyvälle), joten kannattaa miettiä hajusteen valintaa huolella. Minttu/piparminttu on aika voimakas, jolla pystyy peittämään merilevän tuoksua, ellei sitten pidä tuoksusta.

Tarkasta vielä pH varmuuden vuoksi, haluttu pH on 5. Reseptissä olevat uutteet ovat uutettu vesi-glyseriiniseokseen ja ostettu formulator sample shopista (usa).

Mikäli pakkaat kuorintageelin purkkiin, älä ota tuotetta sormin vaan puhtaalla lusikalla/spatulalla. Näin purkkiin ei pääse ylimääräisiä pöpöjä, joita voi olla sormissasi. Paras pakkausmateriaali tälle olisi sopiva pumppupullo tai tuubi, josta tuotteen voi puristaa ulos. Pakkausmateriaaleilla voidaan vaikuttaa tuotteen säilyvyyteen.

Kommentit