Cupuacuvoi


Cupuacuvoissa on veikeä tuoksu, jota en oikein osaa kuvailla. Omalla tavallaan miellyttävä eikä voimakas, kuten esimerkiksi neemöljyssä.  Cupuacua voidaan käyttää ihovoiteisiin, huulirasvoihin, salvoihin ja hiusten hoitoaineisiin. 
Sen rasvahappokoostumus stabilisoi voiteita ja sillä voidaan korvata eläinperäinen lanoliini. Cupuacuvoilla on erittäin suuri veden absorptiokyky (imeytymiskyky), yli 200% suurempi kuin lanoliinilla. Se kosteuttaa ihoa ja hiuksia pidättämällä kosteutta, jolloin iho ei pääse kuivumaan.

Se soveltuu oivallisesti erilaisiin iho-ongelmiin, sillä on tulehduksia estäviä vaikutuksia ja nopeuttaa ihon paranemista. 

Se sisältää palmitiinihappoa 9,26 %, palmitoleenihappoa 0,33 %, steariinihappoa 35,68 %, oleiinihappoa 42,95 %, linolihappoa 1,74 %, arakinonihappoa 7,1 %, beheenihappoa 1,8 %, eikoseenihappoa 0,4 %, heptadekaanihappoa (margariinihappo) 0,2 %.
Lisäksi C- ja A-vitamiinia.  

Cupuacuvoita tuotetaan pääasiassa Brasilliassa ja se on hyvin samantapainen, kuin kaakaovoi. Kaakaovoi tosin on huomattavan kovempaa, kuin cupuacuvoi. Hinnat vaihtelevat tyyriistä kohtalaiseen, pääasiassa cupuacuvoi on kalliimpaa kuin kaakao- tai sheavoi.















Kommentit