Meikkejä? Kyllä kiitos.

Huh, kevät vetelee viimeisiään ennen kuin kesä kunnolla astuu tilalle. Koulu on pitänyt minut erittäin kiireisenä ja tuleva kesä meneekin sitten täysin työharkassa, eli lomaa ei ole tiedossa juurikaan tälle vuodelle. Yritän silti pitää blogia pystyssä ja ideoitahan pyörii päässä taukoamatta.

Alkuvuosi on mennyt enemmän meikkien suunnittelussa ja valmistuksessa, reseptejä alkaa olla iso pino, jotka vain odottavat pääsevänsä kokeiluun ja siitä joko jatkoon tai uudelleen tuotekehityksen puolelle. :D Meikkivoidemousse ja kermaisen ihanat luomivärit alkavat olla juuri niin täydellisiä, kuin toivoinkin, mitä nyt meikkivoidemousse värin kanssa saa säätää.
Meikkivoidemousse ja voidemaiset luomivärit.

Ripsiväri ja nestemäinen eyeliner vaatii vielä hiomista mutta huulten rajauskynät sekä kulmakarvakynät ovat jo koostumukseltaan loistavia, vain värien kehittäminen uupuu.

Valitettavasti en tule julkaisemaan valmiita reseptejä värikosmetiikasta. Tiedän, että tämä päätös on monelle suuri pettymys, sillä värikosmetiikan valmistus vaatii paljon enemmän kuin muun kosmetiikan valmistus ja reseptejä sekä ohjeita voi olla todella vaikea löytää.

Meikkivoidemousse testissä, peittävä mutta
värissä on vielä vähän hiomista.
Julkaisen kyllä joitakin helppoja värikosmetiikan reseptejä täällä blogissani.

Työvälineet ovat tärkeässä roolissa, kun valmistetaan värikosmetiikkaa. Erityisen tarkka kannattaa olla myös raaka-aineiden alkuperästä, en suosittele käyttämään kiinasta tilattuja värejä, sillä ne saattavat sisältää myös muuta. Lisäksi Eu:ssa, Japanissa ja Yhdysvalloissa on eri säännökset värikosmetiikan väreille.

Sopivan värin löytäminen on todella haastavaa, varsinkin kulmakarvakynissä. Välillä menee hermot, kun tuntuu, ettei sopivaa väriä ikinä synny ja raaka-aineita kuluu hukkaan.


Tällä hetkellä Elemental on ulkomaalaisista verkkokaupoista luotettavin ja edullisin, valitettavasti heiltä löytyy pieni valikoima mica-värejä mutta rautaoksideja, titaani- ja sinkkioksideja saa todella edullisesti isoja määriä. Itse olen erittäin tyytyväinen myös laatuun.
Kulmakarvakynä

Suomesta löytyy edelleen todella huonosti, jos ollenkaan värikosmetiikkapakkauksia, esimerkiksi kynähylsyjä, huulipunahylsyjä ja ripsivärihylsyjä. Tähän kaipaisin kyllä jotain muutosta, on valitettavaa, että aina pitää tilata ulkomailta. Tässä on yksi syy miksi haluan uusiokäyttää värikosmetiikkapakkauksia. Usein ne ovat rasvapitoisia, jolloin saastumisen (pöpöt yms.) vaara on pieni, lisäksi ne ovat harvoin suorassa ihokontaktissa, jolloin ne soveltuvat oivasti uusiokäyttöön (esimerkiksi huulipunahylsyt). Metalliset luomivärikupit/astiat kannattaa siis säästää, kuin myös huulipunahylsyt. Nestemäiset eyelinerit sekä ripsivärit ovat sellaisia pakkauksia, joita ei tule käyttää uudelleen, sillä ne sisältävät pöpövaaran. Myös vanhat puuteripakkaukset voi uusiokäyttää, niin kiinteät kuin jauhemaisetkin.

















Jos luonnonkosmetiikan valmistus kiinnostaa, käy myös kurkkaamassa Addcosmetic Facebook sivut!
Ihanaa kesän odotusta kaikille lukijoille! :)

Kommentit