Pentavitin

Tämän aineen inci on Saccharide Isomerate ja sillä on ecocert merkintä. Se kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Se kosteuttaa ihoa pitkäaikaisesti, koska se ei huuhtoudu pois iholta helposti. Soveltuu iho- ja hiustuotteisiin, joihin halutaan kosteuttavaa vaikutusta. Se auttaa myös kutiavaan ihoon juurikin kosteuttamalla sitä. Pentavitin toimii myös ns. anti-age aineena, sillä on juonteita ja ryppyjä häivyttävä vaikutus. Se ei siis estä tai poista vaan saa ihon näyttämään sileämmältä, jolloin iho näyttää nuoremmalta. Se toimii myös HA-buustaavana aineena ihon synteesissä. (Hyaluronaani eli hyaluronihappo on solujen pinnalla valmistettava ja soluväleissä esiintyvä pitkäketjuinen sokerimolekyyli.) (lainaus wikipediasta)

Sitä voidaan kutsua täysin luonnolliseksi raaka-aineeksi, riippuen toki mitä kukin meistä tarkoittaa "luonnollisella" aineella, sillä se on 100 % sokeripohjainen raaka-aine. Se on veteenliukeneva, lisätään vesifaasiin, kunhan lämpötila on alle 80 astetta. (Tarkista valmistajan suositukset). Pentavitin sisältää myös sitruunahappoa ja natriumsitraattia.

Suosituskäyttömäärät vaihtelevat hiukan myyjän/valmistajan mukaan. Yleisesti käyttöohjeena on 1-5 %. Koska tuote on suhteellisen tyyristä kannattaa pohtia tarkkaan kuinka paljon käyttää mihinkin tuotteeseen. Esimerkiksi tehotuotteeseen, jota käytetään vähän tai harvemmin, voidaan käyttää suurempi määrä, kuin tuotteeseen, jota käytetään paljon tai joka päivä.


Kommentit