Avokado-Suklaa vartalomaito

Vartalovoidetta piti tulla mutta koostumus jäikin astetta lirummaksi, joten päätin antaa tälle nimen vartalomaito, sillä sitä se koostumukseltaan on. :D
Tein ystävälleni joululahjaksi Minttu-Suklaa puhdistusmaidon ja hän rakastui sen tuoksuun, joten päätin jatkaa samalla suklaalinjalla tässäkin tapauksessa.

Väri johtuu avokadoöljystä. Käytin tässä kahta eri emulgointiainetta, perinteiseksi muodostunutta vegetalia ja uudempaa tuttavuutta polyglyceryl 3-diisostearatea. Tässäpä teille ensin resepti;

71,8 % vesi
2 % glyseriini
0,5 % B3-vitamiini
0,5 % Betaine

7 % avokadoöljy
1 % sheavoi
1 % aloevoi
7 % alkyl benzoate
2 % setyylialkoholi
3 % vegetal
3 % polyglyceryl 3-diisostearate

1 % ecosafe
0,2 % suklaahajuste

Vartalomaito kannattaa levittää iholle, kun siinä on vielä kosteutta esimerkiksi heti suihkun tai saunan jälkeen. Se levittyy paremmin iholle ja jättää pehmeän ja kimmoisan tunteen. Imeytyy mukavan nopeasti ja tuoksu on hento, ei sellainen tajuntaan porautuvan tymäkkä! Toki jos pidät kovin vahvoista tuoksuista, kannattaa nostaa tuoksun määrää 0,5 tai 0,7 %. Maksimi suositusmäärä hajusteelle on 1 %.

Reseptiä muuntelemalla voit modifioida vartalomaitoa halusi mukaan. Mikäli koostumus on liian vetelä, vähennä vettä ja lisää esimerkiksi kasvivoin osuutta tai valitse öljyt, jotka imeytyvät hitaammin (ovat paksumpia öljyjä). Alkyl benzoate on esteri ja sen tilalle voit valita minkä tahansa öljyn. Myös setyylialkoholilla voit parannella koostumusta, lisäämällä saat paksuutta koostumukseen ja vähentämällä taas "kevyempää" voidetta.
Valmis etiketti.

Säilyvyys 6 kk avaamisesta. Yleensä laitan tuotteisiin joko 3 tai 6 kk säilyvyydeksi, vaikka tuote säilyisikin hyvänä sen 12 kk. Koska minulla ei ole tällä hetkellä laboratorio mahdollisuuksia testata tuotteita säilyvyyden osalta, olen pitäytynyt max. 6 kk kun laitan säilyvyys etikettejä.

Tällä hetkellä opiskelut painavat jälleen päälle ja minun on ihan pakko keskittää kaikki voimavarat viimeiseen rynnistykseen opiskelujen osalta. Tästä syystä kosmetiikkakokkailut saattavat jäädä hieman tauolle tänä vuonna. Tämän maailman aika kun ei valitettavasti riitä kaiken tekemiseen.

Kommentit