Vaikuttava aine: Betaine

Betaine, eli trimetyyliglysiini on vesiliukoinen ja sitä voidaan käyttää kaikissa kosmetiikan tuotteissa. Se on valkoista, jauhe/kidemuodossa ja lisäksi se liukenee myös alkoholiin.

Betainea saadaan sokerijuurikkaasta sekä sokeriruo'osta. Betaine on aminohappo ja kuuluu kvaternäärisiin ammoniumyhdisteisiin, eli se on positiivisesti varautunut. Betainella on tulehduksia ehkäisevä vaikutus iholla, lisäksi sitä voidaan käyttää anti-age tuotteissa hidastamaan ihon vanhenemisen merkkejä.

Sitä on käytetty myös ihon vaalentamisessa (vaalentamaan erilaisia ihovärimuutoksia kasvoissa). Betainea käytetään myös hiustuotteissa ehkäisemään hiusten katkeilua. Betaine toimii humektanttina ja sitä voidaan käyttää tuotteissa, joiden halutaan kosteuttavan ihoa tai hiuksia. Betainea voidaan myös käyttää hammastahnoissa ja suuvesissä. Betaine voi vähentää myös pesuaineiden ärsytystä iholla.
Betaine ehkäisee epäpuhtauksien imeytymistä ihoon (mm.saasteet).  Sitä voidaan käyttää myös vaahdon muodostuksen parantajana.


Käyttömäärät 0-5 %. Tarkasta aina valmistajan antamat ohjeet.
Betainea voi olla hankala löytää mutta ainakin Alexmon verkkokaupasta sitä löytyy.

Kommentit