Tamanu enzyme mask

Kuorintavoiteet ovat olleet lopussa jo hyvän tovin, enkä ole mitenkään ehtinyt valmistaa uutta. Tänä iltana päätin kokeilla ihan uutta reseptiä. Tamanuöljy on minulle uusi tuttavuus, eikä aikaisempaa käyttökokemusta ole ks.öljystä. Ihan ensiksi pitää kyllä todeta, että tuoksu (haju) on eksoottinen, vähän sellainen pähkinämäinen ja raskas. Ei kyllä mitenkään erityisen ihastuttava tuoksu mutta sata kertaa parempi kuin esimerkiksi neemöljy!!

Kuorivana aineena päätin käyttää aha-happoa, sillä mekaaninen kuorinta tuntuu saavan poskeni vain punaisemmaksi ja iho tuntuu kemiallisen kuorinnan jälkeen kevyemmältä ja raikkaammalta. Koska en jaksanut tehdä 10 prosenttista lipeäliuosta, päätin käyttää natriumkarbonaattia pH:n nostamiseen. Aha-happo on erittäin hapanta, siksi tarvitaan myös ainetta, joka nostaa pH:ta. Voiteen lopullinen pH on noin 4.12. Pientä epäilystä kyllä oli pH-mittarin toimivuudesta, sillä en ole käyttänyt sitä moneen kuukauteen, joten myös kalibrointi on jäänyt välistä.

Voide on erittäin kevyttä ja sen voi levittää kasvoille siveltimellä. Naamion annetaan vaikuttaa 15-20 minuuttia, jonka jälkeen kasvot huuhdellaan kevyesti. Vaihtoehtoisesti voidetta voidaan sivellä kasvoille kevyesti ja annetaan vaikuttaa yön yli. Tällöin käyttö on korkeintaan kerran 2 viikossa.

Tässäpä resepti;
Vesifaasiin
71 % vesi
2 % glyseriini
0,5 % panthenol (jauhe)
0,2 % allantoiini
0,2 % ksantaanikumi

Öljyfaasiin
2 % manteliöljy
5 % avokadoöljy
2 % tamanuöljy
10 % mangovoi
4 % BTMS
2 % setyylialkoholi

Loppufaasiin
1 % ecosafe (säilöntäaine)
0,3 % aha-happo
* natriumkarbonaatti

Valmistus samalla menetelmällä kuin voiteet yleensäkin. Loppuvaiheessa tarkistetaan voiteen pH (joka näytti minun mittarillani 3.96) Lisää aha-happo ja sekoita.
Tarkista pH ja lisää soodaliuosta sen verran, että pH nousee halutulle tasolle. (Sekoita ruokasoodaa (natriumkarbonaattia) kuumaan veteen ja sekoita, kunnes seos on kirkasta. Lisää voiteeseen soodaliuosta muutama millilitra kerrallaan.) Haluttu pH on noin neljä tässä tapauksessa. Kun voiteen pH on halutulla tasolla, lisää lopuksi säilöntäaine, sekoita hyvin ja purkita.

Mikäli haluat, että voide tuoksuu paremmalle, kannattaa käyttää eteerisiä öljyjä. Itseäni ei hirveästi öljyjen ominaisuustuoksu haittaa, vaikka tamanu- ja avokadoöljyssä onkin voimakas ominaistuoksu.
Vältä levittämästä silmänympärysiholle sekä kannattaa huuhdellessa välttää tuotteen joutumista silmiin.
Valmis tamanu enzyme mask purkitettuna.


Kommentit