Vihdoinkin huulipunaa!

Hämmentävää, huulipunamuotit saapuivat kahdessa viikossa, vaikka odotin niiden saapuvan vasta neljän viikon kuluttua. Varsin iloinen yllätys! Nyt on kasassa kaikki mitä tarvitsen huulipunien valmistukseen, ainakin näin ensihätään.

Olen kehitellyt huulipunareseptejä noin kolme vuotta ja vihdoinkin pääsen testaamaan niitä käytännössä. Värien sekoittaminen osottautui varsin haastavaksi toimenpiteeksi. Huulipunien valmistuksessa vaikein vaihe on juuri värien sekoittaminen oikeassa mittakaavassa halutun värin saamiseksi.

Harry's cosmetology sekä Hilda Butlerin Poucher´s perfumes, cosmetics and soups- kirjat ovat oivalliset ymmärtämään värikosmetiikan kemiaa ja valmistusta.

Ensimmäiseen huulipunaerään käytin risiiniöljyä, karnaubavahaa, mehiläisvahaa, sheavoita, mica värejä ja caprylic/capric triglyceridea sekä polyglyceryl-3 diisostearatea. Valmistus tapahtui kahdessa erässä. vahat, sheavoi ja caprylic kuumennettiin yhdessä. Toisessa astiassa oli risiiniöljy, mica värit ja emulgointiaine. Kumpikin faasi kuumennettiin juoksevaksi seokseksi. Erityisen tärkeää oli, ettei värit jääneet paakkuuntuneiksi tai pohjalle. Väriseos kaadettiin vahaseokseen ja lopuksi koko seos kaadettiin juoksevana muottiin.


Muotissa huulipuna sai rauhassa viilentyä ja samalla jännitin, kuinka valmis huulipuna irtoaisi muotista ja olisiko se tarpeeksi kova pysyäkseen muodossaan. Molemmat pelot osoittautuivat turhiksi, sillä huulipunan muoto oli juuri niin täydellinen kuin sen halusinkin olevan eikä ollut pelkoa, että se olisi liian pehmeä pysyäkseen muodossa. :)



Väri kylläkään ollut juuri se mitä himoitsin mutta eihän kaikki voi aina mennä niin täydellisesti, kuin haluaisi! Huulipunan koostumus ei myöskään ollut täysin ihanteellinen, vaan resepti vaatii vielä pientä hiomista ja värien oikeaoppiseen sekoittamiseen tulee vielä perehtyä syvemmin. Mutta tästä on todella hyvä jatkaa!



Huulipunien hylsyjen löytäminen, tilaaminen ja hinta on
haasteellinen. Jälleen kerran joudun etsimään näitäkin Suomen ulkopuolelta, mikä on kyllä suuri harmi. Muotissa valmistettujen huulipunien laitto tavallisiin huulirasvahylsyihin ei onnistu hylsyjen mekaanisen toiminnon vuoksi. Lisäksi väripigmenttejä olisi kiva saada isompi valikoima ja muutamia raaka-aineita kaipaisin myös saatavaksi Suomesta.


Huulipunien valmistus on suhteellisen nopeaa ja helppoa, tähän on helppo rakastua!






Vanhojen huulipunahylsyjen puhdistaminen ja uudelleen käyttäminen on ratkaisu tällä hetkellä, ainakin omaan käyttöön. Ystäville tehdessä käytän mielummin uusia hylsyjä.

Huulipuna levitettynä omille

rohtuneille huulille.
   
Valmis huulipuna levitettynä neiti
kymppiveen rohtuneilla huulilla.





 

Kommentit

  1. Hei,
    Miksi blogissa ei ole seuraamisvaihtoehtoja, esim. sähköpostitse, Bloggerissa tai omassa suosikissani Bloglovinissa? Olisi kiva nähdä uudet päivitykset mutta ne unohtaa käydä osoitteen perusteella katsomassa, varsinkin kun ei ole tietyille päiville ajastettuja postauksia. Olisi kiva saada seuraamismahdollisuus :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti