Orvokki meikinpoistogeeli

Tilasin kokeiluun uusia emulgaattoreita ja pohdinkin mihin käyttäisin niitä seuraavaksi. Meikinpoistoon tarkoitettu geeli oli loppunut jo vuosi sitten, joten päädyin tekemään sitä.
Geeli soveltuu parhaiten rasvaiselle ja normaalille iholle. Herkälle ja kuivalle iholle se saattaa olla liian pesevä, huomasin myös, että "puhtaan" naaman pesuun joka päivä on geeli minullekin hiukan liian tujua, pesee siis liian hyvin. Mutta meikinpoistoon se on täydellinen! Pesee helposti myös silmämeikin eikä kirvele.

Tässäpä tämä resepti;

80,3 % vesi
2 % glyseriini
1 % ksantaanikumi
15 % coco-glucosidi
0,2 % allantoiini
0,2 % orvokkiöljy
0,3 % glyceryl citrate/lactate/linoleate/oleate (emulgointiaine)
1 % ecosafe

Valmistusohjeet;

1. Mittaa astiaan vesi, glyseriini, allantoiini, orvokkiöljy ja emulgointiaine.
2. Kuumenna ja sekoita aineet.
3. Anna hiukan jäähtyä ja lisää vatkaten varovasti ksantaanikumi.
4. Lisää pinta-aktiivi. (coco-glucosidi)
5. Lämpötilan ollessa n. +30-35 lisää säilöntäaine, eli ecosafe.
6. Anna seistä astiassa n. tunti ja purkita sekä etiketöi.

valmis meikinpoistogeeli

Ksantaanikumin tilalla voit käyttää muita paksuntajia. Voit muokata reseptiä myös niin, että jätät öljyn ja emulgointiaineen pois ja lisää vettä niiden tilalle.

Tein "pienen" koe-erän, eli valmista tuotetta tuli n. 250 ml. Pumppupullo on hygienia syistä paras vaihtoehto mutta voit pakata geelin mihin tahansa pulloon. Jos pidät tuoksuista, voit lisätä niitä ja vähentää veden määrää. Itse en juurikaan pidä tuoksuista, joten pyrin tekemään tuotteeni hajusteettomiksi. Silloin, kun öljyllä tai muulla raaka-aineella on vahva ominaistuoksu, josta en pidä saatan käyttää tuotteissani hajusteita mutta muuten hyvin harvoin.
(Esimerkiksi neemöljy haisee kammottavalta!!)




Kuvassa kaksi emulgointiainetta sekä hiuksia hoitavaa raaka-ainetta.


Nämä tuotteet tilasin luotettavasta verkkokaupasta Englannista, eli Naturally Thinkingistä. Suosittelen vaikkakin lähetyskulut kirpaisevat lompakkoa. Naturally Thinking myy myös pakkaustarvikkeita, jotka ovat laadukkaita käytössä ja mielestäni myös edullisia.

Verkkokaupan löydät täältä.

Kommentit