Huulipunamuotteja odotellessa

Olen pitkään haaveillut oikeasta huulipunamuotista mutten ole viitsinyt tilata, koska ovat hiukan tyyriitä, eikä niitä tunnu saavan helposti edes euroopasta, suomesta nyt puhumattakaan.

Siispä tilasin ebaysta, kun vastaan tuli sen verran edullinen tarjous. Toimitus kestää kuukauden, joten minulla on reilusti aikaa hankkia sillä välin sopivat raaka-aineet. Sekään, kun ei käy tosta noin vaan. Välillä ärsyttää, kun yhdestä verkkokaupasta ei voi saada kaikkia tarvitsemia raaka-aineita, vaan on pakko tilata yksi sieltä ja toinen täältä. Esimerkkinä nyt vahat, karnaubavaha ja kandelillavaha. Saippuapajalta saat kandelilla vahaa mutta et karnaubavahaa. Limepop myy verkkokaupassaan karnaubavahaa mutta kandelillavahaa et sieltä löydä. :D Suomesta löytyy pieni skaala micavärejä mikä tottakai harmittaa meikkien tekijöitä, sillä nekin pitää sitten tilata ulkomailta, jos värejä haluaa enemmän.

Huulipunia varten tilattu muotti.

Aina ei hommat mene niinkuin toivoisi. Hyvänä esimerkkinä on ollut täydellisen huulikiillon sekä meikkivoiteen valmistus. Reseptien kehittely on mielestäni hauskaa puuhaa ja sitä voisinkin tehdä päivästä toiseen mutta niiden reseptien valmistus tuotteeksi saakka tuottaa harmaita hiuksia. Meillä, kun ei ole tiskikonetta niin valmistus on välillä vähän hammastenkiristystä tiskaamisen vuoksi ja tiskiähän tulee valmistusprosessissa!!!

Ja aika. Aikaa on aina liian vähän valmistusprosesseihin.

reseptivihkoja




Kirjoitan suunnitellut reseptit nykyään aina vihkoon ja merkitsen sinne toteutuksessa tulleet huomiot, kuten esim. loistava koostumus, liian vetinen, liian paksu koostumus, jne. Tällä tavoin pystyn kehittämään reseptiä oikeaan ja haluttuun suuntaan. Välillä se ei vaan ota onnistuakseen, kuten olen huomannut joidenkin reseptien kohdalla. :D

Nykyään vihkoja on jo kuusi käytössä. Sinisen vihkosen vihkin vain ja ainoastaan meikkien valmistukseen, muuten menee päivä, kun etsii sitä oikeaa reseptiä. Muutama vihkonen on huomioita varten, joita kirjoitan ylös lukiessani kosmetiikkakirjoja. Esimerkiksi Harry´s Cosmeticology kirja sisältää abouttiarallaa tuhat sivua, joten vinkkien kirjaaminen ylös on ihan varteenotettava vaihtoehto oppimiselle.

Ihan ei menny niinko strömsöössä! :D

Yrttejä on tänä vuonna tullut kiitettävästi ja niitä täytyy hyödyntää syksyn ja talven aikana. Olen tehnyt uusia alkoholiuutoksia, eli tinktuuroja sekä kuivannut satoja grammoja erilaisia yrttejä varastoon. Mies jo niistä valitteli, niitä kun on kuulemma liikaa ja joka paikassa. :D
No mutta minkäs teet, kun luonto tarjoilee parastaan?!


Kommentit