Peltokortekuorintavoide

Peltokortekasvovedet, samppoo ja
kuorintavoide
Ja lisää peltokortetta! :D Kuorintavoiteita on erilaisia ja paljon!! Tällä kertaa halusin tehdä ehdottomasti sellaista, jossa ei olisi yhtään tensidiä, eli pesevää ainesosaa. Lisäksi varastossani oli myös uutta kasvivoita, illipevoita, jota palavasti halusin päästä käyttämään. Kasvoille suunnattu kuorintavoide ei voi minun tapauksessani sisältää suolaa tai sokeria, joten päädyin bamburouheeseen, joka on sopivan pientä mutta tehokkaasti kuorivaa. Kyseessä on siis mekaanisesti kuoriva voide, ei kemiallinen.

Tässä teille resepti;

Vesifaasi:

60,7 % peltokortevesi
5 % glyseriini
0,3 % ksantaanikumi

Rasvafaasi:

7 % auringonkukkaöljy
7 % caprylic
5 % vegetal
2 % steariinihappo
2 % setyylialkoholi
2 % illipevoi

Loppufaasi:

2 % peltokorteuute
1 % ecosafe
1 % kurkku-uute
5 % bamburouhe

Valmistusmenetelmä on samanlainen, kuin valmistaisit voidetta/emulsiota. Vegetal on emulgaattori (cetearyl alcohol and cetearyl glucoside) ja antaa voiteelle kevyen tuntuman. Caprylic (Caprylic capric Triglycerides) on esteri, joka antaa silkkisen lopputuloksen voiteelle. On siis kevyt öljy, joka valmistetaan kookoksesta. Sillä on pitkä säilyvyysikä, joka parantaa tuotteen säilyvyysaikaa, koska ei härskiinny.
Kuvassa peltokortteesta valmistetut kasvovedet, samppoo sekä kuorintavoide.

Olen käyttänyt kuorintavoidetta n.kerran viikossa ja saunassa mies on kuorinut sillä selkäni (kun en itse sinne yltä!). Kannattaa muistaa, ettei kasvojen ihoa kannata kuoria voimalla, vaan pienellä kevyellä pyörivällä liikkeellä. Ja välttää silmän aluetta. Tällä voi kuoria myös huulia mutta maku on mielestäni aika ällöttävä! :D


Kommentit