Kasvoseerumi

Seerumeita on helppo valmistaa itse, joko vesipohjaisena tai öljypohjaisena. Mikäli haluat tehdä tuotteen ilman säilöntäaineita, öljypohjainen seerumi on valintasi, sillä vesipohjainen seerumi ilman säilöntäaineita on tuhoon tuomittu yritys. (Ellet käytä sitä muutaman päivän aikana ja säilytä jääkaapissa!)

Tänään halusin kokeilla vesipohjaista seerumia, koska suurinosa uutteistani on veteenliukenevia ja koskapa seerumissa ei ole emulgointiaineita, en voi käyttää öljypohjaisia aineita.
Valitsin uutteikseni kamomillan, poimulehden ja bambun. Tällä kertaa säilöntäaineena ei olekaan tuttu ja turvallinen ecosafe vaan cosgard. (inci: Benzyl Alcohol, Dehydroacetic acid, aqua)

Geelinmuodostajaksi valitsin natrosolin, sillä viharakkaus-suhteeni ksantaanikumiin on kääntymässä vihasuhteeksi. :D

Tässä kasvoseerumin resepti;

89,8 % vesi
0,5 % natrosol
0,2 % allantoiini
1 % natriumlaktaatti
0,5 % panthenol
0,2 % hydrolysoitu jojobaproteiini
0,2 % hydrolysoitu lupiiniproteiini
4 % B3-vitamiini

Loppuvaiheen aineet
1 % kamomillauute
1 % poimulehtiuute
1 % bambu-uute
0,6 % cosgard

Kuinka valmistat?

1. Mittaa ja punnitse vesi, allantoiini, natriumlaktaatti, panthenol, jojobaproteiini, lupiiniproteiini ja B3-vitamiini.
punnitseminen
2. Lämmitä seos 70-75 asteeseen 20 minuutin ajaksi.

3. Lämmitä mikrossa hiukan vettä, punnitse vesifaasin osuus 20 minuutin lämmityksen jälkeen ja lisää tarvittava määrä vettä.

4. Punnitse natrosol ja lisää vesifaasiin sekoittaen samalla seosta.

5. Anna jäähtyä ja lisää uutteet ja säilöntäaine (eli loppuvaiheen aineet).

6. Anna hetki jäähtyä ennen purkitusta.

7. Purkita ja etiketöi.

Kasvoseerumin pullotus. Itse suosin pipettipulloa tähän tarkoitukseen.
Kaksi erilaista mutta samankokoista pipettipulloa.
















Seerumi jäi hieman laihaksi, eli siitä ei tullut geelimäistä. Ihotuntemus on kyllä kiva, imeytyy nopeasti, eikä jätä ihoa limaisen tuntuiseksi tai nahkeaksi. Valitettavasti Pakkaustukusta ostettu pipettipullo ei ollut ihan paras mahdollinen tähän, selkeästi tuo isomman näköinen pipettipullo oli parempi käytössä. Nämä lapsiturvalliset korkit vievät minut aikaiseen hautaan, kun saan taistella niiden kanssa. :D

Pelkkä seerumi tuskin auttaa kosteuttamaan ihoa tarpeeksi näin talviaikaan, joten seerumin päälle on hyvä levittää vielä voidetta tarpeen mukaan. Kannattaa myös kokeilla kuivaan päänahkaan.

Jos olet todella herkkä, kannattaa käyttää aikaa oikean säilöntäaineen valitsemiseen. Facebook ryhmässä on ollut puhetta, että suurempi annos kuin 0,6 % cosgardia saattaa aiheuttaa joillakin ihmisillä allergisia oireita.


Kommentit