Hajustamaton käsirasva

Vanhuuden päivilläni minusta on tullut hajusteherkkä. Ennen niin ihanat tuoksut käyvät nykyisin nokkaan, kuin heroiini. Siis negatiivisessa muodossa! :D
Ei tämäkään hajustamaton rasva ole hajuton, sillä hamppuöljyssä on varsin voimakas tuoksu/haju, jota on vaikea peitellä ilman muita hajusteita. Oikea sanamuoto olisi varmaan "ei lisättyä hajustetta".

No niin, asiaan. Tämä resepti on helppo ja raaka-aineet löytyvät helposti. Mikäli haluat muunnella ohjetta, sekin onnistuu.

Tässä resepti;

vesifaasi
61,4 % vesi
1 % panthenol (jauhe)
2 % glyseriini

rasvafaasi
15 % mangovoi
6 % BTMS
3 % setyylialkoholi
5 % soijaöljy
5 % hamppuöljy

loppuvaihe
1 % säilöntäaine (itse käytän ecosafea tässä)
0,5 % kamomillauute
0,1 % e-vitamiini

Kuinka voit muunnella perusohjetta?

Voit käyttää veden tilalla aloe vera mehua, kukkaisvesiä. Glyseriiniä voit käyttää max. 5 %. Muista silloin vähentää vettä! Mikäli käytät nestemäistä panthenolia, voit käyttää suurempia määriä (2-4 %).
Voit myös lisätä vesifaasiin B3-vitamiinia, hydrolysoituja proteiineja, allantoiinia.
Suosittelen käyttämään mangovoita, sillä se antaa kevyen tunteen ja imeytyy nopeasti. Soijaöljyn tilalla voit käyttää myös raskaampia öljyjä, kuten esim.avokadoöljyä. Mikäli käytät öljyjä, jotka härskiintyvät helposti (kuten hamppuöljy), lisää e-vitamiinia säilyvyyden pidentämiseksi.
Säilöntäaineenä voit käyttää muutakin kuin ecosafea, tarkista valmistajan suositukset ja käyttömäärät!
Voit lisätä käsirasvaan myös uutteita. Muista vähentää määrä vedestä; eli jos haluat nostaa vaikka 0,5 % kamomillauutteen määrää 1,5 prosenttiin, vähennä vedestä 1 % (eli vesi olisi tällöin 60,4 %)

Tarkista, että reseptisi on aina 100 %.

Kuinka valmistat?

1. Mittaa vesi, glyseriini ja panthenol vesifaasiin.
2. Mittaa mangovoi, öljyt, BTMS ja setyylialkoholi rasvafaasiin.
3. Kuumenna molemmat faasit n.70-75 asteeseen 20 minuutin ajaksi.
4. Tarkista vesifaasin paino ja lisää mikrossa kiehutettua vettä, jotta määrä on sama.
5. Muista tarkistaa faasien lämpötila, lämmitä hiukan tarvittaessa.
6. Yhdistä faasit ja sekoita (esim.maidonvaahdotin) vähintään 1-2 minuutin ajan.
7. Jatka sekoittamista muutaman minuutin ajan ja anna seoksen jäähtyä.
8. Kun lämpötila on alle  +40 astetta, lisää loppuvaiheen aineet, sekoita ja purkita.
9. Muista etiketöidä; valmistus päivämäärä, parasta ennen päivämäärä ja raaka-aineet.

Olen pahoillani, etten saa tähän hätään kuvaa/kuvia. Kuvat on nimittäin kamerassa ja tämänhetkinen väsymys on kaamea, enkä jaksa kaivaa kuvia koneelle juuri nyt. (vielä pitäisi jaksaa tehdä ryhmätyötehtävää nuorisotyöstä!!)

Seuraavalla kerralla lupaan kuvia. :)

Hauskaa alkanutta vuotta kaikille. Ja hyviä hiihtokelejä!!!!

Kommentit