Flunssan kourissa

Tämän talven (syksyn) ensimmäinen flunssa on kaatanut minut. Kosmetiikan valmistus on pysähtynyt tällä hetkellä ihan kokonaan, kun ei vain jaksa. Onnekseni en sairastele kovinkaan usein, joten toivoa sopii, että tämä pahainen flunssa siirtyisi kohta jo muualle.
Jonkin verran olen jaksanut olla silti ahkera. Tällä hetkellä olen lukenut jo viikkojen verran englanninkielistä tekstiä, kirjaa nimeltä Handbook of cosmetic skin care. Loistava opus, ei lainkaan sellainen kuiva tiiliskivi vaan mielenkiintoinen. Suosittelen kovasti, jos kosmetiikka kiinnostaa.

Joulu se vaan lähestyy kokoajan ja suunnittelemani ruususaippuat odottavat yhä valmistusta. Tällä tahdilla ne ovat valmiina kyllä jouluksi, nimittäin ensi vuoden jouluksi! :D

Ensi vuosi tuo tullessaan muutoksen tuulia. Muutan helmikuussa 3,5-vuodeksi Iisalmeen, sillä minut hyväksyttiin Savonian AMK:hon opiskelemaan sosionomiksi! JEE! Se voi olla, että kosmetiikan valmistus jää hieman vähäiseksi. Aika näyttää miten käy.

Palatakseni nyt tuohon kirjaan. Muutamia ahaa-elämyksiä on taas iskenyt, niinkuin aina, kun jotain kosmetiikkakirjaa lukee. Saippua, ihan tavallinen lipeästä valmistettu. Tuo ihana kiistelty aine, joka jakaa ihmiset kahteen leiriin, niihin jotka sitä rakastaa ja niihin jotka eivät rakasta. Itse tosin kuulun tuohon välimaastoon, tykkään tehdä saippuaa ja käytänkin sitä mutta en enää koskaan hiuksiini. :) Ai miksi? No siksi, ettei meikäläisen kuontalo tykkää siitä vaan onnistuin pilaamaan hiukseni saippuapesuilla. Pitää muistaa, että jokainen on yksilö ja jokaisen iho reagoi eri tavalla eri aineisiin. Saippuan kohdalla tulee muutama mutta. Itse saippua on hyvin alkaalinen, eli emäksinen. pH noin keskimäärin 9 tai enemmän ja hiukset pitävät happamasta. Tässä on ensimmäinen ristiriita. Toinen mikä vaikuttaa hyvin paljon hiuksiimme on verkostossa juokseva vesi. Yleisesti meidän vesijohtovetemme on pH:lta n.7, eli neutraali, järvivesi taas on lievästi hapan. (Tässä syy miksi äitini aina väittää, että järvivesi on parempi hiuksille ja tekee niistä pehmeämmät ja siloisemmat!).
Tuo putkissa juokseva vesi voi olla erilaista eri puolilla suomea ja se vaikuttaa yhdessä käytettävän pesuaineen kanssa hiuksiin. Vesijohtovesi yhdessä saippuan kanssa voi tuottaa kalsiumsuoloja, jotka saavat hiukset tuntumaan karheilta, haurailta, lennokkailta ja narskuvilta.
Vaikka saippuaan olisikin käytetty hoitavia öljyjä ja kasvivoita, ne eivät poista "epäpuhtauksia" vesijohtoverkostamme, joilla on vaikutusta hiustemme rakenteeseen.
Tästä tulikin mieleeni, että täytyypä joskus kokeilla pestä hiuksia saippualla, kun olemme mökillä ja meillä on mahdollista pestä (huuhdella) hiuksen järvi- tai sadevedellä! :)

Joskus tuntuu siltä, että mitä enemmän opiskelee ja oppii, sitä vähemmän oikeastaan tietää asioista. Ja kun muisti on kuin vuotava vene, ei ne tiedot kauan siellä päässä muhi, elleivät nyt sitten satu siirtymään pitkäkestoiseen muistikeskukseen. :D

Seuraavalla kerralla lupaan tehdä taas jotain fyysistä, ehdotuksia saa heitellä mitä Te haluaisitte valmistaa mutta ette tiedä miten?!! Kiinteä kuorintapala on helppo, nopea ja ihastuttava joululahja, samoin ovat kiinteät parfyymit, jos tuoksuista tykkää. :)

Ihanaa joulukuutta Teille kaikille ja pysykäähän terveinä!!

Kommentit