Hoitovoide akneiholle

Aikaisemmat hoitovoiteet ovat aina menneet pilalle, joten olo oli kuin lottovoittajalla, kun huomasin tämän onnistuneen! :)
Mutta voi pojat miten rakastankaan tätä voidetta!! Ja voi sitä vauvanpeppu sileyttä iholla. Voide on lisäksi tuoksuton, joten se ei ärsytä migreeniänikään. Valitsin öljyt tähän huolella, sillä halusin nopeasti imeytyvän rasvan, joka ei tunnu raskaalta tai nihkeältä iholla. Toivoin myös öljyjen hoitavan rasvaista (ja vanhenevaa) ihoani.

Tässä teille resepti

Vesifaasi
64 % vesi
5 % taikapähkinävesi
10 % ruusuvesi
1 % natriumlaktaatti
0,5 % salisyylihappo
0,5 % allantoiini
1 % B5-vitamiini (jauhe!)
1 % hydrolysoitu jojobaproteiini

Rasvafaasi
2 % riisileseöljy
2 % jojobaöljy
2 % makadamiaöljy
2 % hamppuöljy
4 % BTMS
2 % setyylialkoholi

Loppuvaihe
1 % ecosafe
0,5 % taikapähkinäuute
0,5 % e-vitamiini
0,5 % kurkku-uute
0,5 % vihreäteeuute

Valmistusvaiheet;
molemmat faasit lämpiämässä.

1. mittaa aineet ja lämmitä molemmat faasit 70-75 asteeseen 20 minuutin ajaksi.

2. tarkista veden paino lämmityksen jälkeen ja lisää tarvittava määrä.




faasien sekoitus.


3. kaada vesifaasi öljyfaasiin ja sekoita vaahdottimella voimakkaasti 2-5 minuuuttia. Anna samalla seoksen jäähtyä.

4. anna seoksen hiukan jäähtyä ja jatka hetki vielä sekoittamista.













valmis voide odottaa seuraavaa vaihetta.

5. kun seoksen lämpötila on alle 40 astetta, lisää loppuvaiheen aineet ja sekoita kunnolla.










Jännittävääkin jännitävämpi purkitusvaihe alkaa.


6. Voit pakata voiteen pumppupulloon, purkkeihin tai minun tapauksessani tälläisiin tuubeihin, jotka vaativat hiukan kikkailua ja hyviä hermoja!









sitten askarrellaan paskarrellaan. :D

7. Mikäli haluat kokeilla tuubia, niin otahan sakset esille pillien kera. Näitä muovituubeja voit tilata suomen pakkaustukusta.










jesari on oivallinen apu tässä hommassa!

8. Mittaa pillistä sopivan kokoinen (pillin pää pitäisi ylettyä tuubin pohjalle), leikkaa se ja kokoa jesarilla. Katso, että kaikki saumat pitää, mikään ei ole ärsyttävämpää kuin vuotavat saumat.









Homma selvästi hanskassa!

 9. Yritä saada tuubi pysymään pystyssä, jotta täyttäminen olisi helpompaa. Tuubin täyttäminen aloitetaan pohjalta, jotta saisimme mahdollisimmat paljon voidetta purkitettua.














Sottaista puuhaa!

10. Täytä tuubia hiljalleen niin täyteen kuin vain saat. Tämä on selkeästi tekniikkalaji ja vaatii hiukan harjoittelua ennekuin homma toimii. :)


Muista merkitä etikettiin valmistuspäivä, raaka-aineluettelo ja parasta ennen päiväys. Säilyvyys 9 kk valmistuspäivän jälkeen.

Muutamia vinkkejä joita pulpahti mieleeni. Voit minimoida pöpöjen valloitusta puhdistamalla työvälineet mahdollisimman vahvalla alkoholilla. Koska vahvin laillisesti hankittu alkoholi on 80 %, suosittelen suunnistamaan Viron puolelle, sillä Suomesta et saa kuin 60 % laillisesti. Vaikka hamppuöljy tekeekin iholle hyvää, sen säilyvyys on suhteellisen lyhyt. Tästä syystä lisäämme puhdasta e-vitamiinia tai Tocopheryl acetatea (joka on e-vitamiinia synteettisesti tuotettu).

Jotain muutakin oli vielä mielenpäällä mutta kissa aloitti iltarallit ja keskittyminen on hankalaa. Hah. Seuraavalla kerralla on aika valmistaa kasvojen puhdistusgeeliä, sillä edellinen geelierä on mennyt pilalle jo alkukesästä mutten ole saanut aikaiseksi valmistaa sitä lisää. :)

Kommentit