Vaikuttava aine Glyceryl caprylate

 Suomeksi glyseryylikaprylaatti. Se on ecosert-sertifikaatin omaava, mieto eikä ärsytä silmiä tai ihoa.
glyseryylikaprylaatilla voi olla monta erilaista käyttötarkoitusta kosmetiikka tuotteissa. Se toimii varsinaisen säilöntäaineen buustaajana, ihoa hoitavana emollienttina ja sillä on pinta-aktiivisia ominaisuuksia, joka tekee siitä hyvän emulgointiaineen. Yhdistettynä suolan kanssa, sillä on tuotetta paksuntava vaikutus. Yksi kauppanimista on Dermosoft GMCY.

Loistava vaihtoehto crothixille (inci:PEG-150 pentaerythrityl tetrastearate (and) PEG-6 caprylic/capric trigylcerides (and) water).

Glyseryylikaprylaatin käyttömäärä tuotteissa on 0,3-10 %. Riippuen siitä, mihin tarkoitukseen sitä käytetään. Säilöntäaineen buustaajana suositus on 0.3-0.7 %

Pinta-aktiivisena aineena, esimerkiksi sampoissa, käyttömäärä suositus on 0.3-1 %.
Kylpytuotteissa (öljyt ja rasvat) emulgointiaineena 8-10 %.

 Sitä voidaan paksuntaa suolalla 1-14 %. Se ei siis paksuunnu itsestään, vaan vaatii avukseen sen suolan! Se antaa tuotteelle paksumman vaahdon ja koostumuksen, kosteuttaa ja on täysin PEG-vapaa. Sitä voidaan käyttää samppoissa, suihkusamppoissa ja kasvojen pesuun tarkoitetuissa pesuainessa. Veteenliukeneva, mutta voidaan lisätä myös rasvoihin.
suositellaan lämmitystä (+32), jotta liukenee.

Tämä saattaa tehdä lopputuotteesta samean. Lisää suola aina loppuvaiheessa, kunnes tuote on tasaantunut ja lämpötila n.+20 astetta. Koska glyseryylikapsylaatti antaa tuotteelle kosteuttavan tunteen, voi olla parempi jättää öljyt pois tuotteesta, sillä lopputulos voi olla liian raskas, öljyinen.

pH suositus 4-7. Sulaa 35 asteessa.

 

Kommentit