Pähkinä-Suklaa vartalokuorinta

Olen pähkäillyt pitkään vartalokuorintavoiteiden kanssa. Koostumus on ollut hukassa, sellainen täydellinen koostumus. Tilasin neemöljyä ja yllätyin sen voimakkaasta tuoksusta (hajusta)! Se ei tunnu sopivan oikein kasvojen iholle juurikin tuoksunsa takia, sitä kun on hyvin vaikea piilottaa enkä erityisemmin pidä aineista, jotka tuoksuvat liikaa.
Niinpä jäin pohtimaan käyttökohteita, missä sen voimakas tuoksu olisi positiivinen yllätys. Päädyin sitten vartalokuorintaan. Mukaan otin myös kaakaojauheen ja kaakaovoin. Pähkinä-suklaa kuullostaa juuri niin herkulliselta, ettei sitä voi vastustaa.

Työnteko on tosin tänään hieman haastavaa sillä kyynerpään tulehduksen lisäksi myös ranne on tulehtunut ja käsi on ollut lähestulkoon käyttökelvoton. Vasemmalla kädellä on vaikeaa tehdä oikean käden työt. :)

Mikäli pidät voimakkaista tuoksuista ja haluat lisätä suklaantuoksua, suosittelen kokeilemaan tuoksuöljyjä.
Mielessäni kävi kyllä myös raakasuklaa mutta sen mukana saattaa tulla myös säilyvyysongelmia.

Tässäpä teille resepti

10 % sheavoi
10 % BTMS
10 % setyylialkoholi
24 % neemöljy
22 % soijaöljy
6 % kaakaovoi
5 % mehiläisvaha
8 % dls
0,5 % e-vitamiini
0,5 % ecosafe
2 % sooda
2 % kaakaojauhe

suolaa tai sokeria 40-50 %

Miksi lisäämme säilöntäainetta vedettömään tuotteeseen? Ihanteellinen ajatus olisi se, ettei kuorintavoiteemme olisi missään kosketuksissa veden kanssa mutta suihkussa/saunassa tämä on mahdoton yhtälö.
Kun kauhasemme märillä sormillamme purkista voidetta, se joutuu kosketuksiin veden kanssa, jolloin tuotteeseen saattaa päästä vettä. Myös kaakaojauhe vaarantaa kuorintavoiteen tarjoamalla pöpöillemme mahdollisuuden rellestää. Tästä syystä lisäämme tuotteeseen hiukan säilöntäainetta. Voit toki jättää sen pois, jos pystyt takaamaan, ettei tuotteeseen mene vettä etkä usko, että kaakaojauhe voisi vaarantaa tuotetta.

Tässä kertaa kävi niin, että laitoin vahingossa kaakaojauhetta 4 %, joten jätin soodan pois. (tarinan opetus; älä tee mitään hommia, kun kätesi on poissa pelistä!) Vasen käsi ei nyt ihan toimi samalla tavalla kuin oikea. :)

Valmistusohjeet;
1. mittaa rasva-aineet astiaan ja kuumenna 70 (70-75) asteeseen 20 minuutin ajaksi.
rasva-aineet mitattuna astiaan.









2. lisää dls ja sekoita koko seos.
3. jatka sekoittamista vähintään muutaman minuutin ajan (suositus 5 min)
Sekoita voimakkaasti.









4. anna jäähtyä ja lisää kaakaojauhe ja sooda (tai mun tapauksessa vain kaakaojauhe)
Kaakaon lisäys.









5. jatka sekoittamista ja anna edelleen jäähtyä.
6. lisää loput aineet, kun lämpötila on alle +45 astetta ja jatka sekoittamista, kunnes seos muistuttaa kermavaahtoa (tai pikemminkin suklaavanukasta)
Kaakaovanukas?









7. Lisää lopuksi suola tai sokeri ja sekoita.
Lisää suola/sokeri, sekoita hyvin.



Jos et osaa päättää laitatko 40 vai 50 % kuorivaa ainetta, aloita 40 % ja kokeile kämmenselälle miltä seos tuntuu. Lisää tarvittaessa esim 5 % määrällä ja kokeile uudelleen. Itse valitsin suolan, koska meillä kaikki sokeri oli raekooltaan isompaa kuin suola ja omasta puolestani sanoisin, että sokeri kuorii voimakkaammin kuin suola, joten päädyin suolaan. Tässä kannattaa tehdä eri kokeiluja, sillä vain testaamalla pystyt selvittämään mikä kuorinta-aine sopii parhaiten sinun ihollesi. Toisaalta tumma ruokosokeri olisi aika makea valinta tälle seokselle! :) NAM, tätähän voisi melkein syödä!

Valmis tuote purkitettuna, vain etiketti puuttuu.

Suklaa ei kyllä tuoksu tässä seoksessa ilman lisättyä keinotekoista suklaa-aromia. Neemöljy sen sijaan tuoksuu hyvinkin voimakkaasti. Koostumus muuttuu hiukan ajan kanssa. Kun otat voidetta purkista, anna sen hiukan lämmetä käsissäsi ennen kuin hierot sitä vartalollesi. Mehiläisvaha ja kaakaovoi vaatii pienen lämmön sulaakseen. Itse teen niin, että otan voidetta käsiini ja hieron sitä molempiin käsiin, jonka jälkeen levitän vartalolle pyörivin hellävaraisin liikkein. Kuorintavoide jättää ihon liukkaan tuntuiseksi ja kuivuessaan iho tuntuu pehmeältä ja kosteutetulta. Se ei siis kuivata ihoa, vaikka sisältääkin pinta-aktiivia jonkin verran.

Hauskaa (suklaista) maanantaina kaikille! :)

Kommentit