Öljytön vesimelonipäivävoide

Pahoitteluni huonosta kuvalaadusta!




Innostuin kokeilemaan öljytöntä päivävoidetta, sillä sitä hehkutettiin kovasti rasvaiselle iholle soveltuvaksi.
Päätin pakata päivävoiteen pumppupulloon, jotta se säilyisi mahdollisimman "steriilinä". Säilyvyys paranee, kun päivävoide ei pääse suoraan kostetukseen ihon kanssa, sormista tarttuu aina epäpuhtauksia, kun kauhasee tavallista purkista voidetta kasvoille.

Vesimeloniuute ei ehkä ollut paras ratkaisu tähän voiteeseen, sillä se on koostumukseltaan glyseriinimäistä, eli paksua ja tahmaista. Voiteen lopputulos nimittäin oli kyllä suhteellisen kevyt mutta imeytyvyys ja lopputuntuma iholla oli nihkeä, rasvainen ja ehkä hitusen raskas. Seuraavalla kerralla kokeilen jättää vesimeloniuutteen pois ja katsoa, muuttuuko jälkituntuma iholla. Vesimeloniuutteen koostumus voi johtua juurikin siitä, että se on uutettu glyseriiniin!

Tämä päivävoide pehmentää selvästi ihoa, on helppo levittää kasvoille, kosteuttaa tarpeeksi eikä tuoksu oikeastaan miltään. (mikä sopii siis minulle mainiosti!)

Tässäpä resepti

Vesifaasi
58,7 % vesi
5 % ruusukukkaisvesi
10 % aloe vera
3 % glyseriini
2 % panthenol (huom.jauhe!)
0,5 % allantoiini
0,3 % ksantaanikumi
0,4 % potassium sorbate (kaliumsorbaatti, säilöntäaine)

Rasvafaasi
4 % vegetal
5 % capric/caprylic triglycerides
5 % alkyl benzoate

Loppuvaihe
0,6 % ecosafe (säilöntäaine)
0,5 % e-vitamiini
5 % vesimeloniuute

Valmistusohje

1. Punnitse ja lisää vesifaasiin kaikki muut aineet paitsi ksantaanikumi.
2. Punnitse ja lisää rasvafaasiin vegetal emulgaattori ja esterit.
3. Kuumenna molemmat faasit 70 asteeseen 20 minuutin ajaksi.
4. Punnitse vesiosuus ja lisää vettä tarvittava määrä.
5. Kuumenna tarvittaessa vesifaasia ja lisää hiljalleen ksantaanikumi ja sekoita maidonvaahdottimella voimakkaasti, jotta ksantaanikumi sulaa. Anna hetken imeytyä. (ksantaanikumilla menee n.5 min, jotta se laajenee ja paksuntaa tuotteen)
6. Yhdistä molemmat faasit ja sekoita vähintään minuutin ajan voimakkaasti. Suositeltavaa on sekoitella aina välillä seosta, kunnes se jäähtyy.
7. Kun seoksen lämpötila on alle +45 astetta, lisää loppuvaiheen aineet ja sekoita.
8. Purkita ja etiketöi.


Hauskaa syyskuuta kaikille! Minä sain syntymäpäivänäni hurjasti lahjoja, esikoinen oli ostanut upeat korvikset ja kuopus valitsi niihin sopivan kaulakorun. Itse kävin Helsingin tullista noukkimassa "syntymäpäivä"käärmeet, jotka olin varannut Hammin matelijamessuilta. Kerrassaan ihana päivä! :)

Kommentit