Kurkkukasvovesi

En ole kasvovesien ystävä. :) Aistiyliherkkänä inhoan saada naamalleni kylmään nestettä, erityisesti jos se on vesisadetta. Tein tämän kasvoveden suihkepulloon mutta tykkään käyttää sitä niin, että suihkutan nestettä pumpulilapulle ja pyyhin sen vasta sitten kasvoille.

Tässä kasvovedessä en käytä pinta-aktiiveja, eli se ei enää poista meikkijäämiä kasvoilta. Valitsin uutteiksi kurkun ja vesimeloonin sekä kukkaisvedeksi kamomillan. Lisäksi halusin hoitavuutta, joten joukkoon menee myös allantoiini ja panthenol. B3-vitamiini, eli niasiidiamidi vähentää talin tuotantoa ja supistaa ihohuokosia- B3-vitamiinia käytetään myös anti-agetuotteissa, sillä se vähentää juonteiden syntymistä ja ryppyjä. Se ei siis poista jo olemassa olevia juonteita tai ryppyjä vaan ehkäisee niiden syntymistä. B3-vitamiini soveltuu siis erinomaisesti rasvaiselle, aknetyyppiselle iholle sekä vanhenevalle iholle. Valitettavasti en ole löytänyt sitä vielä suomen markkinoilta, vaan jouduin tilaamaan sen jenkeistä.

Laitan tähän reseptin prosenttimuodossa, mikäli haluat tehdä isomman satsin kuin vain 30 ml. Laitan myös 30 ml reseptin grammoina, mikäli matematiikka ei ole sinun vahvinta osaamista. (niinkuin minulla!)

Kurkkukasvovesi                                     Kurkkukasvovesi 30 ml

79 % vesi                                               23,7 g vesi
10 % kamomillakukkaisvesi                    3 g kamomillakukkaisvesi
2 % B3-vitamiini                                     0,6 g B3-vitamiini
1 % panthenol                                        0,3 g panthenol
0,5 % allantoiini                                      0,15 g allantoiini
5 % kurkku-uute                                    1,5 g kurkku-uute
0,5 % ecosafe                                        0,15 g ecosafe
2 % vesimeloniuute                                 0,6 g vesimeloniuute

Valmistusohjeet;
1. Mittaa vesi ja sekoita joukkoon kamomillakukkaisvesi, panthenol (jos jauheena), allantoiini ja B3-vitamiini. Lämmitä 70 asteeseen 20 minuutin ajaksi.
2. Ota vesifaasi ja punnitse se. Lisää/vähennä tarvittaessa vettä. Anna jäähtyä.
3. Kun lämpötila on alle +45 astetta, lisää joukkoon ecosafe (tai jokin muu säilöntäaine), uutteet (ja panthenol,jos se on nestemäisenä).
4. Purkita ja etiketöi.

Muista tarkistaa käyttämäsi säilöntäaineen käyttösuositukset. Säilöntäaineita on erilaisia ja on tärkeää, että noudattaa valmistajan suosituksia. Esimerkiksi ecosafe tuhoutuu liian kuumassa seoksessa, kun taas potassium sorbate (kaliumsorbaatti) voidaan huoletta lisätä vesifaasiin ja kuumentaa. Myös käyttömäärät ovat erilaisia, ecosafe suosituksissa määrät ovat 0,5-1 %, kun taas kaliumsorbaatissa se on 0,02-0,5 %.


Kommentit