Vaikuttava aine B5-vitamiini

B5-vitamiini tai panthenol, kuten blogissani usein käytän on monikäyttöinen vitamiini. Sitä voit lisätä oikeastaan mihin tahansa vesipitoiseen tuotteeseen. Se on humektantti ja sopii oivallisesti vahingoittuneelle tai erittäin kuivalle iholle.
Se imeytyy hyvin iholle ja kosteuttaa ihoa. Markkinoilla on kahdenlaisia B5-vitamiineja myynnissä, jauheena tai nesteenä. Jauhemainen panthenoli lisätään aina vesifaasiin, se kestää kyllä kuumentamisen, kun taas nestemäinen lisätään vasta loppuvaiheessa. Se liukenee myös alkoholiin ja glyseriiniin mutta ei rasvoihin.

Käyttömäärä riippuu onko käyttämäsi panthenol jauhemainen vai nestemäinen. Jauheessa suositus on 0-2 %, kun taas nestemäisenä se on 0-5 %.
Panthenol auttaa ihoa uusiutumisessa ja yhdessä aloe veran kanssa se on loistava yhdistelmä palaneelle tai erittäin vaurioituneelle iholle.

Sitä suositellaan myös kutiavalle, hilseilevälle, tulehtuneelle ja punoittavalle iholle.
Koska se kosteuttaa ihoa, se lisää myös ihon kimmoisuutta ja pehmeyttä. Kaikkihan me haluamme pehmeän ihon, eikö totta?!

Itse lisään sitä jokaiseen kasvovoiteeseen, lähes jokaiseen samppooseen ja hoitoaineeseen. Hmm... ja nähtävästi myös kasvonaamiohin, kun asian tarkistin juuri reseptikirjastani. :)
Se on monipuolinen vitamiini ihon hoidossa, eikä maksa miljoonia. Ja koska sitä ei tarvitse käyttää suuria määriä, pienikin erä kestää yllättävän pitkään!


Kommentit