Vaikuttava aine Allantoiini

Luonnonmukaista Allantoiinia saadaan mm. raunioyritin juurista. Sitä voidaan käyttää lähes kaikessa kosmetiikassa. Itse tykkään käyttää sitä jokaisessa kasvojenhoitotuotteessa sekä välillä samppoissa ja hoitoaineissa. Se rauhoittaa, suojaa,  pehmentää ja hoitaa ihoa.
Sitä voidaan käyttää kasvonaamioissa, kasvovoiteissa, vartalovoiteissa, puhdistusmaidoissa, kuorintavoiteissa.
Allantoiini on valkoista hienojakoista jauhetta, joka liukenee veteen. Voit lämmittää allantoiinia, joten lisää se vesifaasiin.
Koska allantoiini rauhoittaa ihoa ja vähentää ihoärsytystä, se soveltuu hyvin myös samppoisiin ja erityisesti sellaisiin samppoisiin, jotka hoitavat päänahkaa ja suojaavat sitä kuivumasta liikaa.
Sen pH on 4-6 ja käyttösuositusmäärä 0,2-2 %.

Täysin ongelmaton allantoiini ei ole. Ongelmaksi saattaa joskus muodostua jauheen muuttuminen rakeiseksi. Allantoiini kannattaa laittaa vesifaasiin ja kuumentaa, sekä myös tarkistaa, että se on varmasti liuennut. Suurina annoksina (2 %) alhaisessa lämpötilassa (+25 astetta tai alle) se saattaa paakkuuntua ja aiheuttaa rakeisuutta. Mikäli lisäät allantoiinia loppuvaiheeseen, suurena vaarana on rakeinen lopputulos. Koska allantoiini ei tuhoudu kuumentaessa, suosittelen lämpimästi lisäämään sen vesifaasiin ja kuumentamaan.

Itse olen käyttänyt 0,5-1 % määrää ilman ongelmia.

Kokeile palaneelle iholle voidetta, jossa on aloe veraa, panthenolia ja allantoiinia.

Kokeile lisätä allantoiinia 0,5 % samppoisiin ja kasvovesiin.

Haavaiselle (ja erityisesti kuivalle) iholle sopiva voide sisältää allantoiinia ja panthenolia (eli B5-vitamiinia).

Allantoiinia löytyy myös suomesta, mm.saippuapajasta. 


Kommentit