Mustikka päivävoide

Amerikan tuliaiset pääsevät tänään vauhtiin. Nimittäin uutteet.
Mustikka päivävoide sopii kaiken tyyppisille iholle ja voit huoletta kosteuttaa sillä myös koko kropan. Sopivan kevyt koostumus, joka imeytyy nopeasti iholle, eikä jätä ihoa rasvaiseksi.

Tässäpä resepti;
vesifaasi
45 % vesi
20 % aloe vera
2 % glyseriini
0,5 % allantoiini
1 % panthenol (huom, jauhemainen! nestemäinen lisätään vasta loppuvaiheeseen!)

Rasvafaasi
5 % arganöljy
7 % mustikkaöljy
2 % sheavoi
2 % mustaherukkaöljy
5 % BTMS
4 % alkyl benzoate

loppuvaihe
0,5 % e-vitamiini
5 % mustikkauute
1 % ecosafe

Mikäli sinulla ei ole jotain ainetta, voit jättää sen pois tai korvata toisella. Esim. panthenolin ja allantoiinin voi jättää pois ja korvata vedellä. Tosin panthenol, eli B5-vitamiini on erinmainen iholle, samoin kuin allantoiini. Rasvoista valitsin nämä, koska ne ovat kevyitä, kosteuttavia ja minulla sattui olemaan niitä runsaasti varastossa. Alkyl benzoaten valitsin siksi, että se antaa lopputuotteelle silkkimäisen tunteen ja lisää ihon hoitavuutta. BTMS on emulgaattori, joka ei tarvitse HLB-systeemiä. Sheavoin voi korvata mangovoilla,aloevoilla tai jollain muulla pehmeällä voilla.
E-vitamiini on antioksidantti. Säilöntäaineena käytin ecosafea. Voit korvata mustikkaöljyn ja mustaherukkaöljyn vaikka makadamiaöljyllä tai auringonkukkaöljyllä. Alkyl benzoaten voit myös korvata jollain muulla öljyllä. Pääasia, että käyttämäsi öljyt ovat kevyitä.
Uutteena voit käyttää mitä tahansa sinulta nyt sattuu löytymään. Itse rakastuin tähän mustikkaan. Uute on loistavaa ja öljy vieläkin parempaa. Soveltuu hyvin rasvaiselle, hiukan ehkä jopa aknetyyppiselle iholle. Antaa iholle sellaisen "raikkaan" olon ja kosteuttaa hyvin.

Valmista kuten voiteet valmistetaan.
Lämmitä vesifaasi 70 asteeseen 20 minuutin ajaksi, tee samoin rasvafaasille. 20 minuutin kuluttua tarkista vesiosuus ja lisää puuttuva haihtuva vesi ja yhdistä faasit. Jos teet pieniä eriä, maidonvaahdutin toimii kyllä. Isompia eriä varten kannattaa hommata kunnon vehkeet. Itse ostin viime viikolla Lidlistä sellainen monitoimivatkaisem, missä on loistava vatkausosa. Se jaksaa vatkata isommatkin erät. Sähkövatkainkin käy hätätilanteessa. :D
Kun lämpötila on alle +45 astetta, lisää loppuvaiheen ainesosat ja sekoita. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja pullota/purkita.

                             Mustikka päivävoide pakattuna lasiseen pumppupulloon.

Kommentit