Kuorintavoide vartalolle

Seuraavaksi ajattelin kokeilla vartalolle sopivaa sokerikuorintaa. Koska en ole pelkän öljypohjaisen vartalokuorinnan ystävä, teen tästä kuorintavoiteesta erilaisen.
Tähän kuorintavoiteeseen tulee öljyä ja kasvivoita sekä emulgointiaineita, jotta koostumus pysyy voidemaisena. Lisäsin myös piparminttu eteeristä öljyä tuomaan herkullista tuoksua.

Okei, tässä resepti;

10 % BTMS
10 % setyylialkoholi
57 % kuusenkerkkäöljyä (uutettu oliiviöljyyn)
10 % sheavoi
10 % kaakaovoi
2 % piparminttu eö

lisäksi tavallista sokeria 100 g.

Lisää kaikki muut ainekset paitsi piparminttu. Kuumenna 70 asteeseen 20 minuutin ajaksi.




Kuumennuksen jälkeen ota astia ja vatkaa seosta n.3-5 minuttia. Voit välillä pitää pienen tauon vatkaamisesta ja antaa seoksen jäähtyä. Vatkaa seosta kunnes se näyttää tältä;

Vähän niinkuin kermavaahto. Lisää sitten eteerinen öljy ja sokeri.
Sekoita lusikalla niin, että koko mössö on varmasti sekoittunut. :D
Purkita ja lisää etiketti.






Mikäli kuorintavoide on mielestäsi liian kuorivaa, vähennä sokeria. Tai vastaavasti lisää sitä, mikäli se ei ole mielestäsi tarpeeksi kuorivaa.
Koostumus on tässä mielestäni aika kiva. Ehkä hitusen turhan paksu ja öljyinen meikäläisen makuun. Korvaisin ainakin osan sheavoista mango- tai kookosvoilla(öljyllä). 2 % eteerinen öljy oli aika sopiva, riippuu toki ihan öljystä mitä käyttää. Tämä kuorintavoide peseytyi ihan hyvin ja jätti iholle pehmeän, kostean tunteen. Kuorii kivasti mutta turhan raastava kasvojen iholle.

Mica väreillä voisi leikitellä tai kokeilla kaakaojauhoa,kurkumaa.
Tässä vielä yksi kuva valmiista tuotteesta. Enjoy!!!



Kommentit