Merilevä kasvonaamio

Tämä olikin ihan uusi resepti, mitä piti päästä kokeilemaan.
Valitsin vaikuttavaksi aineeksi merilevän, sillä sitä tuli ihanassa Amerikan paketissa ja merilevä sopii oivallisesti rasvoittuvalle iholle.
Lisäksi tämä merileväuute oli geeli muodossa, joten se soveltui tähän hommaa kuin nyrkki silmään.

Valitsin jojobaöljyn, sen hoitavuuden takia. Emulgaattorina toimii polysorbaatti-80.
Tämän kasvonaamion voit valmistaa ilman "keittämistä". Lisäsin tähäm soppaan myös ihania hydrolysoituja proteiineja lupiinia (mun suosikki!) ja kauraa.
Humektanttina en käyttänyt glyseriiniä vaan natriumlaktaattia, joka soveltuu glyseriiniä paremmin rasvaiselle iholle. Tähän olisi varmasti sopinut loistavasti vihreä savi mutta halusin kokeilla kaoliinisavea.

Tässä resepti:
2 % jojobaöljy
3 % polysorbaatti-80

47,7 % vesi
0,5 % ksantaanikumi
2 % natriumlaktaatti
10 % laventelikukkaisvesi
3 % hydrolysoitu lupiiniproteiini
3 % hyd.kaurapro.

0,2 % hajuste
5 % merileväuute
18 % kaoliinisavi
0,5-1 % säilöntäaine (itse käytin 1 % ecosafe)

Savi on haasteellinen säilöntäaineille, siksipä ecosafe ei ole paras ratkaisu mutta tällä hetkellä minulla ei ole muuta parempaa (potassium sorbaattia on tulossa!)
Voit muuttaa reseptiä mm. näin;
*korvaa natriumlaktaatti glyseriinillä esim 3 %, jolloin vähennä vedestä 1 %.
*korvaa kukkaisvesi toisella tai jätä se kokonaan pois
*korvaa vettä enemmän kukkaisvedellä ( esim. 20 % kukkaisvettä---> vähennä vedestä 20 %)
*jätä toinen tai molemmat proteiinit pois ja korvaa vedellä, tai käytä jotain muuta hydrolysoitua proteiinia.
*korvaa jojobaöljy jollakin toisella
*korvaa kaoliinisavi muulla savella
*jätä merileväuute pois ja lisää veden määrää 5 % tai käytä jotakin muuta uutetta.

Kiehauta vesi, tarkista paino ja lisää ksantaanikumi. Sekoita voimakkaasti. Anna jäähtyä n.50 asteiseksi ja lisää kaikki muut paitsi hajuste,säilöntäaine,kaoliinisavi ja uute. Lisää ne, kun lämpötila on alle 45 astetta. Sekoita kunnolla ja purkita.

Mielestäni koostumus oli liian vetistä, löllöä sanoisin. Tosin en vieläkään ole erityisen tykästynyt ksantaanikumiin. Tuoksun kanssa kannattaa myös olla tarkkana, sillä 0,2 % eteeristä öljyjä ei kuullosta paljolta mutta tuoksuu kyllä! Tarkista myös käyttämäsi säilöntäaine, käytä maksimisuositusta. Olen onnistunut tekemään savipitoisia voiteita ilman, että niihin kasvaa karvaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tuote olisi satavarmasti bakteeriton. Ainoastaan mikrobiologisilla testeillä voidaan varmistaa tuotteen mikrobit.

Mutta oma iho kyllä tykkäsi tästä. Kosteutti sopivasti ja tuntui viileältä iholla. Levittyi suhteellisen helposti, ohut kerros riitti. Anna vaikuttaa iholla 5-10 minuuttia. Seuraavalla kerralla lisäisin kyllä ehkä mango- tai sheavoita. Taikka vähemmän vettä ja enemmän savea.
Naamiota oli ehkä hiukan työlästä pestä pois. En ole erityisemmin kasvopyyhkeiden/lappujen ystävä.

Jospa sitä seuraavaksi kokeilisi jotain ihan uudenlaista kasvovoidetta taikka hoitoainetta. Viimeinen paketti on jo saapunut suomen kamaralle mutta vielä ei ole tietoa, onko paketti kiltisti odottamassa Tullissa vaiko ei. :D
Ja ihan viimeiseksi on pakko hehkuttaa Pakkaustukkua! Ehkä jopa maailman nopein lähetys, niinko ikinä! Ja edullinen, tilasin 100 kpl pipettejä ihan vain siksi, ettei tarvitse olla heti tilaamassa. Käykääs ihmeessä kurkkaamassa mitä kaikkea sieltä löytyy;
www.pakkaustukku.fi

Ps. Laittelen mömmökuvia, jahka taas ehdin..... ;)

Kommentit