Kasviuutteet

Tilasin Amerikasta kaikkea ihanaa. Kaksi paketeistani on jo saapunut perille, viimeistä vielä odotellaan. Tässä odotuksen tiimellyksessä olen jo ehtinyt testaamaan uusia uutteita.
Englanniksi nämä ovat exract. Itseäni häiritsee suunnattomasti suomennos uutteet, sillä ihan ekana mieleen tulee tavisuutteet, joita voi itsekin valmistaa. Nämä kasviuutteet (extract) ovat sellaisia, ettei niitä voi kotona tehdä. Ne voidaan uuttaa veteen, glyseriiniin tai öljyihin. Kun tilaat ulkomailta uutteita, kannattaa kiinnittää huomiota, mihin ne on uutettu.

Uutteita voit ostaa jauheena tai nesteenä. Suomesta näitä on valitettavasti turha etsiä, heikossa kantimissa ovat. Paras paikka mistä näitä löytää paljon paljon on http://www.formulatorsampleshop.com/
Todella nopea toimitus, suhteellisen edulliset hinnat (vaikka lähetyskustannukset kirpaiseekin mukavasti!)
Kuvassa erilaisia uutteita Formulasampleshopista!

Eri uutteilla on eri ominaisuuksia. Uutteita voit käyttää melkeinpä missä tuotteessa tahansa, voiteet, kasvojen pesuaineet, samppoot, hoitoaineet, kuorintavoiteet.

Itse kokeilin mustikkauutetta ja bambu-uutetta samppooseen. Sormet syyhyää jo päästä testaamaan kasvovoiteisiin mm. poimulehtiuutetta, vesimeloniuutetta ja paju-uutetta.

Voisinkin seuraavassa tekstissä hieman kertoa tarkemmin näistä uutteista. :)

Kommentit