Hydrolysoidut proteiinit

Nämä vekkulit aineet kulkevat (valitettavasti!) Suomessa monesti väärällä nimellä, kuten esim.kaurauute. Ja toisekseen, näitäkin on vaikea löytää Suomesta.
Hydrolysoidut proteiinit ovat mahtavia! Ne ovat kalvonmuodostajia, pehmentäjiä, kosteudensitojia, eikä sinun tarvitse käyttää niitä tonni tolkulla, jotta saat tuloksia! (joku joskus kommentoi jossakin blogissa, että nämä ovat ihan turhia, kun niitä on niin vähän tuotteessa, Oh ja Voih, kuinka väärässä tuo henkilö olikaan!)

Itse olen käyttänyt kauraproteiinia, lupiiniproteiini ja vehnäproteiinia. Seuraavassa paketissa on kokeiluun silkkiproteiinia ja quinoaproteiinia.

Luonnonkosmetiikassa käytetään kasviproteiineja mutta markkinoilla on olemassa myös eläinproteiineja, joita käytetään kosmetiikassa.

No mitä hyötyä näistä proteiineista sitten on kosmetiikalle?
No ensimmäiseksi kosteuden sitovuus. Ne auttavat ihoa pysymään kosteutettuna, vetämällä kosteutta itseensä. Ne saavat ihon tuntumaan silkkisen pehmeältä. Pinta-aktiivisten aineiden kanssa ne auttavat muodostamaan paremman vaahdon, ne helpottavat tuotteen levittymistä iholle ja hiuksille. Ne parantavat pinta-aktiivisten viskositeettiä, tekemällä niistä kermaisempia ja tiheämpiä.
Ne myös heikentävät anionisten pinta-aktiivisten ärsytystä iholle. (estävät ihoa kuivumasta).

Lisäämällä hydrolysoituja proteiineja reseptiisi voit tarjota hoitavuutta ja kosteutta, ilman öljyjä.
Eikä sinun tarvitse lisätä niitä todellakaan mitään tonnikaupalla, 2-3 % riittää.

Hydrolysoidut proteiinit ovat veteenliukenevia ja voit lisätä ne vesifaasiin. Kestävät kuumennuksen. Käyttösuositus vaihtelee, muista aina tarkastaa valmistajan suositukset. 
Voit käyttää proteiineja lähes missä vain. Hoitoaineet, samppoot, kasvojen pesuaineet, voiteet, vartalovoit. Kaikki vesiperäiset tuotteet. Täysin öljypohjaisiin tuotteisiin ei kannata näitä käyttää, sillä ne  liukenevat vain veteen. (huom. näissäkin löytyy välillä eroja, osa voi olla öljyyn liukeneva)

Näitä löytyy mm.  http://ofasimplenature.webeden.co.uk  (HUOM! tämä pulju valitettavasti toistaiseksi kiinni!) (lupiiniproteiini ja vehnä)
http://www.gracefruit.com  (silkkiproteiini)
Saippuapajasta en osaa sanoa, sillä heidän sivuiltaan puuttuu virallinen inci-nimi, joten kaurauute saattaa olla myös hydrolysoitua kauraproteiinia, kannattaa varmistaa ennen tilausta.
http://www.makingcosmetics.com/ (silkkiproteiini, jojoba, lupiini,soija, vehnä)
Täältä löytyy iso valikoima http://www.ingredientstodiefor.com ja täältä myös http://www.formulatorsampleshop.com

Toki näitä löytyy monesta verkkokaupasta (no joo, ei suomesta!) Tässä oli vain muutama esimerkki.
Tässä pieni taulukko proteiineista ja tiedoista tiivistettynä.





Kommentit

  1. nyt saa hyvää kollageeniproteiini-hydrolysaattiakin www.topshape100.com

    omiin kosteusvoiteisiin ja hiuksiin olen käyttänyt - samoin lapeselleni. Toki myös syömme sitä :) !

    VastaaPoista

Lähetä kommentti