helppo hiusselvityssuihke

Jestas mikä sana. En edes tiedä kirjoitetaanko se noin, mutta väliäkös tuolla?!
Meillä hiustenpesu ja hoitoaineen laitto hiuksiin on jokseenkin haastavaa lapsilla, siksi hiuksiin suihkutettava aine on loistokapine! Mutta kannattaa olla maltillinen eteeristen öljyjen kanssa, lähinnä tuoksujen takia. Ne haisee, niinku kirjaimellisesti!

Hydrolysoidut proteiinit ovat aika jees näissä tuotteissa, ne ovat nestemäisessä muodossa ja ovat kalvon muodostajia (onkohan toi muuten yhdyssana?!!).

Itse tykkään tehdä hajuttomia tuotteita, koska nenä nyt sattuu olemaan aika herkkis hajujen suhteen. Tykkään kyllä käyttää eteerisiä öljyjä mutta suurin osa niistä saa aikaan migreenin, joten yritän pitää niiden käytön minimissä.

Tässä helppo resepti. Suihkuta pesun jälkeen kuiviin tai pyyhekuiviin hiuksiin.

88 % vesi
3 % cetrimonium chloride
2 % hydrolysoitu kauraproteiini
2 % hydrolysoitu quinoaproteiini

loppufaasiin (lämpötila alle 45 astetta)
2 % panthenol (paitsi jauhemuodossa oleva vesifaasiin!)
2 % honeyquat
0,5-1 % säilöntäainetta
0,5 % eteeristä öljyä

Lämmitä vesi, hyd.proteiinit ja chloride 70 asteeseen 20 minuutin ajaksi. Tarkista veden paino lämmityksen jälkeen, lisää tarvittava määrä. Lisää loput aineet, kun lämpötila on alle 45 astetta, eteeriset öljyt sitten, kun lämpötila on alle 25 astetta.
Mikäli käytät jauhemaista panthenolia, lisää se vesifaasiin. (suomesta saat B5-vitamiinia nestemäisessä muodossa mutta jenkeistä sitä saa myös jauheena!)

Pullota huoneenlämpöisenä. Voit käyttää enemmän kuin 0,5 % eteerisiä öljyjä jos haluat tai jättää ne kokonaan pois. Mikäli teet muutoksia reseptiin, lisää tai vähennä ne vedestä. Esimerkiksi hydrolysoitu proteiineja voit käyttää 5 % asti. Tarkista myös käyttämäsi säilöntäaine. Itse käytän aina maksimiannosta.




Kommentit