Tuorekasvonaamiot

Ah, kuinka rakastankaan tehdä näitä! Ei säilöntäaineita, ei turhia pakkauksia, ei keittämistä, ei pelkoa pohjaanpalaneista tuotteista! :D
Tuorekasvonaamiota voi tehdä keittiön (ja kaupan hevi-osastolta) tarpeista.
Hedelmät, kuivat aineet (riisilese, kaurahiutaleet, perunajauho, jauhetut pähkinät, kaakaojauhe, ruokasooda, sokeri,suola) kylmäpuristetut öljyt, jogurtit, kasvimaidot. You named it!

Tuorekasvonaamioita tehdessä ei välttämättä tarvitse olla tiukkis. Voit valmistaa naamiot ilman millintarkkaa punnitusta.
Kasvonaamioihin voidaan myös lisätä purkista vähän apuaineita, kuten glyseriiniä, natriumlaktaattia, allantoiinia, proteiineja ja kasviuutteita, kasvivesiä, aloe veraa, savea, kasvivoita.

Pohdintaa voisi aloittaa omasta tarpeesta ja siitä, millainen iho on. Itselläni on äärimmäisen rasvoittuva kuontalo, eikä tämäkään uusi vuosi tee asiassa poikkeusta. :)
Niinpä suosin naamioissani sellaisia tuotteita, jotka tekevät rasvaiselle iholle hyvää, kuten savi, allantoiini, natriumlaktaatti, kehäkukkaöljy, ruokasooda, taikapähkinäkukkaisvesi,laventelikukkaisvesi, piparminttukukkaisvesi ja rosmariinikukkaisvesi.

Hedelmistä suosin banaania ja avokadoa (lähinnä niiden kiinteän muodon vuoksi), kurkkua ja kiiviä.
Hunajaa voi myös käyttää tuorekasvonaamioissa mutta itselläni menee hieman hermo hunajan tahmaisuuteen. Kasvonaamioihin voit toki myös lisäillä eteerisiä öljyjä, yleensä muutama tippa riittää yhteen annokseen.

Vähän niinkuin kylpypommeissakin, vain mielikuvituksen puute on rajana.

Otetaan ensimmäinen ohje esille;

Rasvoittuvalle iholle

1 avokado
1-2 rkl vihreää savea
1 rkl jauhettua mantelia
0,5 tl ruokasoodaa
1 rkl taikapähkinäkukkaisvettä
2 tippaa teepuu eteerinen öljy
1 tippa bergamotti eteerinen öljy

Aloita muussaamalla avokado esim.haarukalla. Lisää joukoon savi, jauhetut mantelit, ruokasooda. Sekoita. Lisää sitten taikapähkinäkukkavesi ja eteeriset öljyt. Sekoita. Mikäli seos on liian vetelää, lisää savea ja hiukan jauhettua mantelia. Jos taas seos on mielestäsi liian paksua, laimenna sitä vedellä/aloe veralla tai jollakin mieleisellä kukkaisvedellä.

            Valmis seos käytettäväksi. Nom nom, naamaan vaan. :D


Levitä seos puhdistetulle iholle ja anna vaikuttaa 5-10 minuuttia.
Tämän voi tehdä juuri ennen saunaan tai suihkuun menoa.
Todella helppo ohje on jättää kaikki muut kuin avokado ja eteeriset öljyt pois.

Jos omistat sauvasekoittimen, blenderin tai vastaavan, saat oivallisia tuorenaamiota myös marjoista. siemenet sisältävät runsaasti kaikkea ihanaa, mutta niiden ihanuuksien saaminen vaatii siementen rikkomista. Mihin juurikin blenderit ja sauvasekoittimet sopivat. Saven lisääminen tuorenaamioon ei pelkästään tuo paksuttaa (viskositeetti) vaan myös muitakin hyviä puolia. Tutustu eri savilajeihin ja niiden vaikutuskykyihin ja valitse oma suosikkisi.

Jos ei jaksa hifistellä "lisäaineilla", voit valita mieleisesi hedelmät/marjat/kasvit ja soseuttaa ne valmiiksi kasvonaamioksi.


                                        Avokado-tuorekasvonaamio. Tosin lapset hieman säikähtivät,
                                         että äipästä oli tullut vihreä mömmöhirviö! :D






Kommentit