Helppo hiushuuhde

Äärimmäisen helppo, nopea ja säilöntäaineeton hiushuuhde. Heti ekaksi varoituksena sana. Tämä tavara on käytettävä heti tai vähintäänkin 12 h kuluessa. Juurikin siksi, ettei siinä ole säilöntäaineita! :) Hiushuuhteluaineita on hauska tehdä, koska ne eivät vaadi kummoisia aineita tai välineitä. Kannattaa pitäytyä pienissä määrissä ja käyttää ne mahdollisimman pian.

Mitä yrttejä ottaisin? No, meikäläisellä kun on rasvainen keho, tiedän jo mitä yrttejä haluan käyttää. Aloita siis pohtiminen siitä, millainen hiuslaatu sinulla on ja mitä haluat hiuksillesi.

Rasvaisille hiuksille suosittelen: kehäkukkaa, siankärsämöä, peltokortetta, laventelia, minttuja, sitruunamelissaa, taikapähkinää, aaprottia, rosmariinia, nokkonen, piharatamo, salvia, timjami.

Kuiville hiuksille suosittelen: rohtosaunioyrtti, nokkonen, salvia, kamomilla, rohtosalkoruusu, takiaisenjuuri, persilja, koivu, lehmus.

Yrttihuuhtelu tehdään hiuksille samppoopesun jälkeen, eikä hiuksia tarvitse välttämättä huuhdella enää vedellä lopuksi.

Valitse 1 rkl (kuivattuja)yrttejä (tai 1 dl tuoreita yrttejä) ja 3½ dl vettä (tosi pitkille hiuksille 8 dl vettä). Ota kattila mihin laitat veden ja anna sen kiehua. Kun vesi kiehuu, ota se pois liedeltä ja lisää veteen valitsemasi yrtit, laita kansi päälle ja anna hautua 15-30 minuuttia.
Anna seoksen jäähtyä ja siivilöi yrtit pois. Lisää lopuksi 1 rkl etikkaa joukkoon ja sekoita. Pullota ja laita jääkaappiin, ellet käytä heti. Yrttihuuhde kannattaa käyttää viileänä/kylmänä, sillä hiussuomut sulkeutuvat viileällä vedellä, niistä tulee kiiltävät ja helpommin kammattavat.

Jos haluat tehostaa yrttihuuhteita, lisää 1-2 rkl kukkaisvesiä. Voit myös lisätä huuhteisiin eteerisiä öljyjä. Kannattaa aloittaa kokeilu maltillisesti, sillä eteeriset öljyt ovat vahvan hajuisia. :)

Kommentit