Öljyt

Valitan, jos tekstit ovat kuin viidakko. Päässä risteilevät ajatukset ja tiedot tuppaavat menemään monesti ristiin ja ulosanti ei välttämättä ole kovinkaan akateemista. :D
Listaan tähän hiukan faktoja eri öljyistä. Jos tekstit pomppivat suuntaan ja toiseen keskeen lauseen, valitan. Lääkkeettömän addin teksti ei välttämättä hivele kaikkien silmiä ja aivoja.

Kosmetiikassa käytettyjä öljyjä on erilaisia. Osa öljyistä on ns.kevyitä, jotka jättävät iholle kevyen tunteen. Osa öljyistä soveltuu erinomaisesti rasvaiselle iholle, toiset taas aiheuttavat pikemminkin ongelmia rasvaiselle iholle. Osa öljyistä härskiintyy helposti ja ne on käytettävät tietyn ajan kuluessa (selfie).Olen yrittänyt kerätä tähän mahdollisimmat paljon tietoa eri öljyistä, ihotyypeistä jne. Mikäli mielestäsi jotain puuttuu tai on väärin, let me know!!

Aprikoosikiviöljy; Koostumukseltaan kevyt. Sopii hyvin kuivalle, herkälle, ikääntyvälle iholle. Se imeytyy nopeasti iholle, eikä jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. Sisältää paljon linoleeni- ja oleiinihappoa. Self life (säilyy avattuna, eli hyvänä) 6-9 kk.

Avokadoöljy; koostumukseltaan raskas, paksu. Sopii hyvin herkälle, halkeilevalle, ikääntyvälle ja kuivalle iholle. Sisältää paljon A-vitamiinia, B1, B2 ja B5-vitamiinia, mineraaleja, proteiineja, lesetiiniä ja rasvahappoja. Parantaa ihon elastisuutta. Selfie: n.vuosi

Kookosöljy; Koostumukseltaan kevyt, jähmettyy kylmässä, sulaa lämpöisessä. Loistava hiustenhoitoaineissa. Imeytyy hyvin iholle. Ei välttämättä sovi kaikille. Selfie: enemmän kuin vuoden.

Risiiniöljy; Koostumukseltaan raskas, paksu. Kosteuttaa ihoa. Paksu, pehmentävä ja ihoa siloittava öljy. Imeytyy nopeasti. Soveltuu auringon polttamalle iholle, herkälle ja rasvaiselle iholle, kuivalle iholle, halkeilevalle iholle. Loistava kuiville hiuksille. Selfie n.vuosi

Viinirypälesiemenöljy; Koostumukseltaan kevyt. Soveltuu kaikentyyppiselle iholle. Sisältää runsaasti E-vitamiinia. Kosteuttaa ihoa. Selfie 3-6 kk.

Hamppuöljy; Koostumukseltaan kevyt-keskiverto. Suojaa ihoa. Sisältää runsaasti rasvahappoja. Sopii loistavasti rasvaiselle iholle. Imeytyy nopeasti. Sisältää A-vitamiinia, B2- ja B6-vitamiinia, C- ja E-vitamiinia, proteiineja ja mineraaleja. Korkea gammalinoleenihappopitoisuus. Selfie 3 kk. (suosittelen säilyttämään jääkaapissa ja lisäämään aina E-vitamiinia).

Jojobaöljy; Koostumukseltaan kevyt-keskiverto. Soveltuu rasvaiselle, ikääntyvälle, herkälle iholle. Muistuttaa koostumukseltaan ihon talia. Loistava öljy hiustenhoitoaineisiin ja ihotuotteisiin. Sisältää A-vitamiinia, B1- ja B2-vitamiinia, B6-vitamiinia ja runsaasti E-vitamiinia. Pehmentää ihoa. Selfie: yli vuosi.

Oliiviöljy; Koostumukseltaan raskas,paksu. Kosteuttaa ihoa. Soveltuu kaikentyyppiselle iholle, loistava tulehtuneelle iholle. Ei tuki ihohuokosia. Selfie: 1 vuosi

Makadamiaöljy; Koostumukseltaan keskiverto.  Soveltuu herkälle, ikäätyvälle ja rasvaiselle iholle. Muistuttaa ihoa omaa talia (kuten jojoba ja hamppu). Mainio öljy erilaisiin kasvotuotteisiin. Kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Sisältää 3- ja 6- omegahappoa sekä paljon 7-omegahappoa. Selfie 9-12 kk.

Riisileseöljy; Koostumukseltaan keskiverto. Sopii hyvin ikääntyvälle, herkälle iholle. Loistava kosteuttaja. Korkea rasvahappopitoisuus, sisältää E-vitamiinia, skvaleenia, antioksidantteja. Imeytyy nopeasti iholle. Selfie: 1 vuosi

Safloriöljy; Koostumukseltaan kevyt. Sopii hyvin ikääntyvälle, vahingoittuneelle iholle. Korkea A- D ja E-vitamiinipitoisuus, sisältää lesetiiniä ja omega-9. Auttaa ihoa solujen uusimisessa. Korkea linoleenihappopitoisuus. Selfie 3-6 kk.

Seesamiöljy; Koostumukseltaan kevyt-keskiverto. Sopii kaikentyyppisille iholle. Loistava öljy kasvovoiteisiin ja hiustenhoitoaineisiin. Korkea rasvahappopitoisuus. Sisältää B- ja E-vitamiinia, kalsiumia, magneesiumia ja fosforia. Kosteuttaa ihoa. Ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi, imeytyy hyvin. Loistava hierontaöljy. Selfie 6-9 kk.

Soijaöljy; Koostumukseltaan kevyt. Sopii kaikentyyppiselle iholle. Erinomainen hierontaöljy. Sisältää A- C ja E-vitamiinia. Pehmentää ihoa ja imeytyy hyvin. Selfie 6-9 kk

Auringonkukkaöljy; Koostumukseltaan kevyt. Sopii hyvin herkälle, ikääntyvälle, kuivalle ja vaurioituneelle iholle. Sisältää A- B1- B2- B6-vitamiinia, D-vitamiinia, linoleenihappoa, E-vitamiinia, mineraaleja ja proteiineja. Kosteuttaa hyvin ihoa. Selfie 6-9 kk

Manteliöljy; Koostumukseltaan kevyt. Loistava kosteuttaja, pehmentää ihoa. Sopii hyvin kuivalle, herkälle ja tulehtuneelle iholle. Sisältää runsaasta rasvahappoja, A- B1- B2- B6-vitamiinia, D-vitamiinia sekä mineraaleja ja proteiineja. Selfie 6-9 kk.

Arganöljy; Koostumukseltaan kevyt-keskiverto. Sopii loistavasti ikääntyvälle, herkälle, kuivalle iholle sekä rasvaiselle iholle. Sisältää runsaasti E-vitamiinia. Rauhoittaa tulehtunutta ihoa. Loistava öljy hiustenhoitoaineisiin. Selfie 9-12 kk.

Kehäkukkaöljy; Useimmiten kehäkukka on uutettu auringonkukkaöljyyn. Koostumukseltaan kevyt-keskiverto. Rauhoittaa ihoa, pehmentää. Soveltuu herkälle, rasvaiselle ja ikääntyvälle iholle.  Sisältää A- B1- B2- B6-vitamiinia, E-vitamiinia sekä salisyylihappoa. Selfie 6-9 kk.

Hasselpähkinäöljy; Koostumukseltaan kevyt. Sopii loistavasti rasvaiselle iholle mutta huonosti ikääntyvälle iholle. Pehmentää ihoa. Ravitsee hiuksia ja ihoa. Korkea rasvahappopitoisuus. Ei välttämättä paras öljy pahasta aknesta kärsivälle iholle. Selfie 6-9 kk.

Granaattiomenasiemenöljy; Koostumukseltaan kevyt. Suhteellisen kallis öljy. Uudistaa ja ravitsee ihoa . Antioksidantti. Lisää ihon elastisuutta. Soveltuu herkälle, ikääntyvälle, auringon polttamalle iholle sekä rasvaiselle iholle. Selfie n.vuosi. Suositellaan säilytettyvän pimeässä ja viileässä paikassa.

Tyrniöljy; Koostumukseltaan keskiverto-paksu. Sopii kaikentyyppiselle iholle. Väriltään tumman oranssi. Suuri A-vitamiinipitoisuus. Kosteuttaa ja pehmentää ihoa, auttaa ihoa uusiutumisessa. Sisältää runsaasti rasvahappoja. Kallis öljy. Soveltuu erinomaisesti kasvovoiteisiin ja seerumeihin. Selfie .vuosi. Suositellaan säilytettävän kylmässä ja viileässä.

Öljyjä on toki enemmän, kuin mitä tähän ehdin luokitella. Suosittelen säilyttämään jääkaapissa kaikki öljyt, joissa on korkea E-vitamiinipitoisuus. (itse asiassa kaikki avatut öljyt kannattaa säilyttää jääkaapissa, jotteivat härskiinny).
 

Kommentit