Luonnonkosmetiikkaa ja lakia

Päässäni pyörii niin monta asiaa taas, etten oikein tiedä mistä aloittaisi. Luen parhaillaan Susanin uutta teosta ja yritän sisäistää asioita ja samalla tietysti kääntää sitä englannista suomeksi. Hih, tapani mukaan surffaan samalla netissä, feisbuukkaan ja äsken myös meikkasin. Monitaituri siis.
No niin, palataanpa asiaan. Luonnonkosmetiikka on hiukan harmaa alue. Suomessa ei ole virallista kiveen hakattua lakia, joka valvoisi tai sanelisi mikä on virallisesti oikeaa luonnonkosmetiikkaa. Tätä olen nimittäin saanut etsiä ja vatvoa jokusen ajan. Luonnonkosmetiikassa ei ole sallittua käyttää;
- PEG-yhdisteitä tai PPG-yhdisteitä
- keinotekoisia hajusteita
- synteettisiä väriaineita
- parabeenejä (säilöntäaineita)
- silikoniyhdisteitä
- petrokemian tuotteita kuten; mineraaliöljy, vaseliini, parafiini
- eläinrasvoja- ja proteiineja


Jotkin sertifikaatit säätelevät raaka-aineiden käytöstä tiukemmin kuin toiset.  Natriumlauryylisulfaatti (SLS) esimerkiksi ei ole BDIH-sertifikaatissa sallittu aine, mutta Ecocert ei sitä kiellä.

Itse koen, että säädökset ovat vähintäänkin sekavat. Se, mikä esim.on hyvin tiukasti kielletty Saksassa ei välttämättä päde meillä tai muualla Euroopassa. Puhumattakaan sitten jenkkilästä tai muuta maailmasta.

Ja koska tietotaitoni ei uusiudu nanosekuntissa, voi kirjoittamani tieto olla jo vanhaa, eli väärää. :D
Eli jos Sinulla on taskussasi uutta ja varmaa tietoa, tee meille kaikille palvelus ja JAA SE TIETO meille kaikille. :)

Seuraavassa pläjäyksessä avaan teille faktaa raaka-aineista.

Kommentit